KRÖNIKOR

God fortsättning alla Titaner!

Här har vi en något utdragen text om vad som hänt i Titans sen i juni. Vi är inte så bra på att uppdatera vår hemsida längre. Men den som väntar på något gott…
Sist vi hördes i detta forum så hade vi precis avhandlat Riga cup. För er som missat vad det handlar om så är det Europas största amatörturnering. Vi hade the time of our life och så vidare.
Fyra heldagar avslutades med en femteplats i turneringen, världens brakfest och en sällan skådad karaokeshow. Vi riktar ett stort tack mot hjältarna som hjälper oss göra dom här äventyren, mer om våra sponsorer lite senare.

Efter Riga såg alla fram emot en lång sommar utan vare sig is eller Titans… Men som vanligt så körde vi hela sommaren lång i Väsby ishall. Ett väldigt lyckat koncept!
Mitt i GM´s och ordförandens Greklands semester så kom ett samtal från öst. Titans blev inbjudna att spela en turnering i Moskva! Nivån på dom andra lagen sägs vara bra, riktigt bra!
Kraven från arrangören är att vi ska ställa upp med bästa möjliga lag och om vi gör det står dom för vårt flyg och hotell. Sagt och gjort. Vi skrapar ihop 10 Titaner och ungefär lika många utomstående, för att göra ett försök att matcha dom sovjetiska lagen.
Från Titans reser vi dit med följande lag:
21: Victor Svensson-Brismo
20: Andreas Hummelgård
15: Carl W Brithén
4: Christer Eriksson
14: Fredrik Tarning
25: Martin Poulsen
3: Joakim Björk Andersson
9: Jimmy Hörner
10: Andreas Lilja
11: Mattias Aminoff
7: Jonas Brynholt

En stark uppställning, och i vår inhemska div 5 serie säkerligen svårmatchad.
Men, för att få rätt spets och bredd så tog vi även med oss ett gäng andra lirare utanför Titans.
Här har vi en kort presentation av grabbarna.

Fredrik Carlsson. Den tidigare AIK spelaren som varit med om att spela upp AIK tillbaka till Sveriges finrum i SHL valde att hänga med Titans till Moskva. Fredrik är en klockren kille. Skillsen på isen är riktigt bra och på sidan av har vi en sjukt ödmjuk och trevlig kille. Mer om Fredrik längre ner..

Fredric Korduner. Även kallad Kotten. Var med och hjälpte till att få in några av dom externa spelarna in till Titans. Kotten har galet många år i div 1 bakom sig och väl där många poäng inspelade.
I Ryggsland var tanken densamma, att han skulle hjälpa oss med mycket poäng framåt och även sin fina defensiv. Det funkade till viss del, men det var framförallt festen där Kotten var som bäst. Oavsett så var det kul att få hänga en helg med den här killen!

Anton Karlsson, jobbar på Stockholms bästa hockeyaffär: Hockeygear. Väl där är han med och hjälper många Titansspelare med rätt utrustning, klubbor och slipning. Han är indirekt högst bidragande till våra framgångar.
Med oss i Moskva bidrog Anton alltid med bra humör, alltid ge sitt yttersta. På isen och utanför en 100% toppenkille! Ser vi en övergång redan nästa säsong?

Jesper Westman, kommer även han från Hockeygear och är son till Tobbe som är sheriffen på Hockeygear. I Jesper fick vi en skridsko och teknikduktig spelare. Jeppe var en kul prick att ha med i laget och vi ser fram emot att signa Jesper till Titans i framtiden!

Nästa gubbe ut är Rasmus Holmén. Ralle som han kallas var lovande junior i AIK i sina tidiga år, men pga skador eller andra orsaker tog hans karriär tyvärr slut där. Rasmus bjöd på sjuka skills med klubban och var kung på att dribbla.

Sista (tillfälliga) nyförvärvet från Sverige var Jonatan Janmark. Jonte är brorsa till NHL-proffset Mattias Janmark. Spenderar just nu tiden som en väldigt lyckad konsult på en större byrå. I Moskva var han en skön prick. Bra på isen, trevlig och social utanför. Förhoppningen är att vi kommer se mer av Jonatan i Titans i framtiden. Topp guy!

Från Riga fick vi även med oss vår enda målvakt till cupen: Guntars Reiss. Guntars var riktigt vass på isen. Han stod för så sjukt många räddningar och var många gånger den som höll oss kvar i matcherna. Riktigt kul att få med oss en så duktig spelare.

Sist ut hade vi med oss Miks Kovtuns. Miks är som ni vet mannen som arrangerar Riga cup. Det var han som var länken mellan oss och Moskva. Han har några år på nacken mer än resterande Titans gubbs, vilken kunde märkas till och från, men i sista gruppmatchen stod han som hjälte. I sista avgörande straffen visade han nerver, trollade bort keepern och satte iskallt segermålet. Riktigt kul!

Ryssland var ett äventyr utöver det vanliga. Vi blev servade som riktiga proffs med gratis flyg, hotell och hockey. Det stod alltid en buss beredd att köra oss från flygplatsen, till ishallar och tillbaka till hotellet. Sjukt häftigt att vi som förening gjort så pass stort väsen av oss i hockey Europa att vi fick den här chansen. Nivån på dom andra lagen var nånstans runt div 1-2. Dom spelarna hade dessutom lön från sina ordinarie lag. Helt sjukt. Vi gör tydligen nånting bra i Titans som gör att andra lag vill att vi ska komma dit.
Till Moskva kommer vi åka igen nästa september, vi har redan fått en inbjudan från arrangören!

Hemkomna från Ryssland. Dom spelare som hade följt med hade fått sitt livs försäsong, dom spelare som inte fick chansen att följa hade på hemmaplan laddat satan för att visa att dom borde fått chansen att följa med.

Serien inledes mot förra årets vinnare (i södra serien som nu blivit flyttade till vår) Farsta. Titans vrålstartade och hade första 15 minuterna total lekstuga mot Söderlaget. Resultatet visade annat och det stod efter första perioden 1-0 till Farstal.
I periodpausen laddade vi om, tog ett ordentligt snack och kom ut och körde över Farsta i andra perioden. 4-2 slutade matchen till Titans!
Målskyttar för Titans var Tarning, Ripe, Brithén och Eriksson. Sistnämnde mannen gjorde kvällen till ära sin 100e Titans match. Först någonsin att nå dit! Sjukt häftigt! Jag hade givitvis tagit fram merch för att fira hans 100 matcher. Mer om det kan se ni på Titans sociala medier.

Helgen efter var det dags för hemmapremiär. För kvällen stod Hanson Brothers. Ett lag som jag personligen gillar. Vi brukar ha ganska lätt för dom, med dom spelar schysst och är trevliga att ha att göra med. Kvällens match blev utskåpning där Titans vann med hela 13-2.
Nya första kedjan i form av Victor S-B, Hummelgård och Brithén stod tillsammans för 20 poäng. Där dom tre herrarna tillsammans gjorde 10 av målen.

Några dagar senare stod IK Hephata för motståndet. Återigen på hemmaplan i Hägernäs. Matchen vanns enkelt (som vanligt) med 12-0. Noterbart är Jonas Brynholt som fick förtroende som forward levererar ett Hat-trick!! Även CCM som bjöd på 2 baljor. Jernberg bjöd på säsongens första också.
Walk in the park för Titans som trippar vidare som serieledare…

Några dagar senare beger vi oss ut mot Järfälla för ett toppmöte mot Bele. Bele är ett gammalt klassiskt lag som vi ofta har svårt mot på bortaplan. Även den här gången. Bele spelar helt OK, Titans däremot som kommer från två enkla matcher går in på en grilla och får det tufft. Vi har tyvärr i den här matchen även två domare emot oss. Dom väljer bl.a. döma bort ett av våra mål och vi får några (ytterst) tveksamma utvisningarna emot oss. Bele vinner matchen till slut med 3-2. Fullt rättvist.
Vi kom inte upp i nivå. För att vinna borta mot Bele så gäller det att prestera max och det gjorde inte Titans. Inte OK Titans, hem skäms, utvärdera och kom tillbaka starkare nästa gång.

Nästa match så var det dags för Norrort hemma. NHC är ett rätt skönt gäng. Dom har börjat satsa på på sociala medier och att göra det till en större grej än bara lite hockey, det gillar vi som mest av alla hetsar på och försöker hitta nya vägar för Titans att gå.
Åter till matchen, den här kvällen var det min tur (om ni inte vet vem som skriver dom här uppsatserna så är det #21 Victor Svensson-Brismo, ordförande, grundare och spelare i Titans) att göra min 100e Titans match. Helt ovetandes så ställer dom bägge lagen upp på blå linjerna, och det hålls ett långt (ett Jimmy Hörner långt) tacktal till Victor och det delas ut blommor och presenter! Riktigt stort! Tack som satan alla inblandade!
Matchen vinns av Titans med 9-0. Titans hade ytterligare ett mål som både Titans och Norrort tyckte var inne, men som domaren helt missade att se.
Undertecknad stod för 3 assist och 2 mål och Walle stod för säsongens första nolla. Tillbaka på vinnarspåret! Skönt!

Härnäst står en riktigt tuff match på tur. Förra årets vinnare Lidingö på bortaplan. Titans är taggade till tusen, vi ställer upp med ett riktigt bra lag och får en bra start. Cap Andreas Lilja gör 1-0, Ripe sätter 2-0 och Britney får in 3-0. Sen åker Titans på 2 raka utvisningar. I spel 5-3 gör Lidingö mål, 1-3 och i efterföljande powerplay så kommer 2-3. Periodpaus och Titans som satt på en fin 3-0 ledningar har nu börjat darra. Minnena från torsken mot Bele dyker upp i huvet hos många. Hur ska det här sluta?!
Andra perioden startar med en kvittering från Lidingö 3-3! Ridå… Ceres och Christian försöker peppa så mycket det går i båset, för nu är det 15st gamnackar som tycker synd om sig själva.
Sen följer en period av böljande spel åt båda håll. Båda lagen vill ta med sig poängen hem.
I matchens sista minut slår han till igen. Kapten Andreas Lilja sätter matchen sista mål 3-4 till Titans!!
Matchen är över och titanerna kan inkassera 3 sköna poäng med sig hem till Täby! Fan va skönt!!
Efter att ha fullständigt kört över Lidingö under större delen av första perioden var det fullt rättvist att vinna den här matchen! Bra Titans!

Efter den sköna vinsten mot topprivalen Lidingö står nytt toppmöte på tapeten. Den här gången är det returmötet mot Farsta. Laget som vi slog i seriepremiären. Vi tänkte där och då att det var vår cup i Moskva som gjort oss matchvana och att Farsta inte riktigt kommit i matchform, men efter kvällens match insåg vi att vi helt enkelt bara var sjukt mycket bättre.
7-1 slutade matchen. Undertecknad bjöd på ett hat-trick, Lilja finlirade fram 3 assist, Hampus ordnade en balja och Jonas visar återigen att han hör hemma som FW.
Gurra storspelade i målet som vanligt. Fy fan vad skönt med en till 3-poängare. Bra jobb Titans!

Inför säsongen så har vi fått in tre nya spelare till Titans

Gustav Engwall. Född 85. Klockren kille, trevlig, social och bidrar till den fina stämningen som råder i Titans. Riktigt, riktigt vass på isen och spikar alltid igen. Det är många gånger på träning som man tänkt att nu ska jag bara lägga in pucken som han dyker upp med en riktigt idioträddning.
Gurra är utöver att vara Titans bästa keeper genom tiderna, även den spelare som har längst hår i trupen (även om man räknar med Ceres och Emma). Gurra är en 10 av 10!

Nästa spelare ut var tidigare nämnda Fredrik Carlsson som var med oss till Moskva. En bit in på säsongen så valde han att krita på och gjorde sin seriepremiär med Titans i den tidigare nämnda matchen mot Farsta. Bra (som satan!!!) på isen, trevlig kille, lugn och sympatisk. Carlsson kliver in och passar som handen i handsken i Titans. Som forward är det häftigt att ha en sån sjukt bra back att möta på träning. Det är många gånger som han tagit pucken från en som att man vore ett barn med godis. Välkommen till oss Fish!

Sista nyförvärvet och det absolut dyraste! Philip Sandberg. En tidigare Täbykille som jag själv varit med och hjälpttränat när han spelade i team 89. Det har varit pågång i några år, men nu var det äntligen dags. Philip hörde av sig, kom och provtränade och direkt kände alla parter att det här är en jävla bra kille. Vi signade direkt. Fick pröjsa 25 000kr för hans övergång (Philip var fortfarande reggad i Spanien, därav blev det så dyrt!), men nu är han äntligen klar för oss.
Philip kommer (när han är helt i form) var en topp-3 spelare i Titans.
Utanför isen är han den mest sociala av oss alla. Han är också en jävel på att sälja bostäder. Bor du i Järfälla och är i köp/sälj tankar, hör av er till Sandberg, han säljer ert boende på direkten! Han håller till på Svenska mäklarhuset Järfälla.

Dags för match igen. Fredag 19:00 och nedsläpp i Sundbyberg. Vi värmer som vanligt med 2-nudd och sen fotbollsmatch. Sjukt kul som vanligt. Många gånger drar vi oss för att dra in och spela hockey.  Vi hade gärna fortsatt med fotbollsmatchen ett bra tag till!
Matcherna mot Sumpan är lite speciella. Dom har oftast ett rätt bra lag, både bredd och spets. Men man vet aldrig vart man har dom. Dom gillar att tacklas och slåss och har flera spelare som ligger i toppen i utvisningsligan.
För min egen del började det med en väldigt tveksam tackling där flög in i sargen. Då är jag ändå en av dom största spelarna i Titans. Men det gick hur som helst bra. Möter man sumpan har man ögon i nacken för att inte behöva avsluta hockeykarriären i rullstol.
Matchen i sig gick som en dans. Min favorit #51 Sandberg gjorde sitt första Titans mål, sen var det dags för Hampe att lägga upp den riktigt snyggt och nonchalant i nättaket, 2-0 Titans, spelarna i båset exploderar!
Några minuter senare spelar Titans PP, VSB lirar Lilja, som spelar vidare till Carlsson, som hittar tillbaka till undertecknad som skjuter direkt. 3-0! Riktigt bra powerplay.
4-0 görs av vår coast-to-Coast stjärna Carl-Christian-CCM-Haglund!
Den här mannen har pratat, tjatat, skrutit och berättat storyn om sitt tidigare mål mot Sundbyberg (det skedde typ 2014…). Men jävlar var det dags igen! Hela vägen igenom, bam! 4-0 Titans. Hela laget taggar sönder såklart i glädjen över att CCM får göra ett mål i sin favorithall. Målet var framspelat av målvakt #30 Engwall, sjukt kul!
Det blir inte sämre när Haglund några minuter senare sätter 5-0. Ett riktigt bra resultat att gå till paus med. I vilan konstaterar vi att vi gjort en bra paus men inte är nöjda, vi kan mer, fortsätt kriga.
3 minuter in i andra perren slår vår stora Asian Carl (Wathier) Brithén till och gör 6-0. Framspelad av #3 Andersson och #51 Sandberg (sin 3e poäng ikväll!).
I slutskedet av matchen gör #21 både 7-0 och 8-0 vilket innebär ett nytt Hat-trick och blir slutresultatet för Titans! Serieledningen är intakt och vi fortsätter med bra målskillnad!

Sista matchen innan jul kommer Skå på besök. Dom ställer upp med få spelare, precis som många andra lag verkar dom ha svårt att få med sig en slagkraftig trupp på bortaplan.
När första perioden är över så har vi en stabil 5-1 ledning till Titans. Vi grämer oss dock något över det insläppta målet och anser oss kunna prestera ytterligare mer.
Vi kliver in i andra perioden. Jag får ett bra läge där jag är helt fri mot målvakten, men när jag precis ska börja göra mina dragningar så får jag en klubba rätt över munnen. Backen som låg hack i häl valde att skicka upp den rätt i mitt ansikte.
Det valet som han gjorde resulterade i att jag fick sitta halva natten på akuten och sy 5 stygn. Det gjorde mig också fly förbannad resten av matchen och trots att jag gjorde ett mål senare i matchen, hade jag väldigt lite glädje att fira målet. Något som både Alvén och Ceres bannade mig över. Jag fick lite sympati dagen efter när jag såg ut att ha fått en ank-näbb istället för överläpp.
Matchen vinner vi med totalt 10-1.
Noterbart är följande:
Mattias Aminoff 6 poäng (3+3)
Filip Ripe 4 poäng (3+1)
Anders Wallén 91,67 % räddningar
Fredric Carlsson som gör sitt första Titans mål!

Vi går därmed in i julvilan och kan summera den första halvan såhär.
Titans har 9 matcher, 8 vinster och en målskillnad på 69 – 12. När vi kliver in i januari så har vi 7 återstående matcher kvar. Vi ligger 3 poäng före Lidingö och har allt i egna händer. Se till att göra vad ni kan för att stötta Titans att gå mot Seriesegern!
Gå på matcherna, köp merch och bli livstidsmedlemmar.

Innan vi avslutar måste vi också uppmärksamma serien poängliga, där vi i topp 25 har 9 st Titans spelare.
Utöver det så har vi:
10:e plats Andreas Lilja 3 mål 10 ass, 13 poäng
8:e plats Andreas Hummelgård 4 mål 10 ass, 14 poäng
5:e plats Christer Eriksson 4 mål 12 ass, 16 poäng
2:a plats Carl ”Britney/Wathier” Brithén 10 mål 13 ass, 23 poäng
1:a plats Victor ”höger-vänster” Svensson 17 mål 6 ass, 23 poäng

Grymt kul med så många Titaner i toppen.
Se till att komma ner till Hägernäs eller när vi spelar på bortaplan och visa erat stöd.
Missa inte heller hjältarna som är med och stödjer oss på olika sätt.

Finance Reqruitment, dom här kommer ni få reda på mer om när vi kör Titans hockey night 2 februari! FR är i år Titans huvudsponsor! Riktiga superstars när det kommer till bemanning för ekonomitjänster.

Military Work. MW har varit med Titans under alla våra år. Vi har på olika sätt hjälpt varandra att hitta rätt. Förra säsongen var vi med och hjälpte MW spela in en reklamfilm för sin verksamhet.
Stort hjärta för Titans och vi hoppas på många år tillsammans där vi kan bjuda tillbaka så mycket det bara går! Bidrar med personalförsörjning med rätt attityd. Undertecknad har själv gått den vägen!

Hallsten Bil! Vår supertalang Hampus Hallsten #22 har i Danderyd sin egen bilhall. Hampus är en galet seriös och ambitiös kille. Har du en bil som du vill köpa, sälja eller byta så är HB rätt ställe för dig! Allt ifrån billiga kap till fin-fina topp bilar, det har Hampe under ett och samma tak!

Hörner Consulting. Jimmy och Fia är två konsulter som är sjukt vassa inom det mesta faktiskt. Jimmy är sjukt het på fastighet och drift frågor, framförallt i ledande positioner där han får utöva sitt ledarskap och bidra till utveckling hos sina underställda!

Kungsängen Entreprenad. Behöver du stöttning i din entreprenad, eller kanske bara hjälp att gräva fram poolen så kan KE hjälpa dig. Men en maskinpark på ca 10 grävare så är det full rulle runt om i Sverige. Jonas som är VD är det mest ödmjuka och trevliga person ni kan träffa på!

Hockeygear. Stockholm och troligtvis sveriges bästa hockeyaffär. Så galet bra medarbetare. Kunniga, hjälpsamma och trevliga. Bra priser i butiken och i utbudet så finns nåt för alla. Start-kittet för knattar som precis ska börja likväl som top-notch gear för proffs.

North Side Sport. NSS hjälper oss med alla ”mjuka klappar”. Matchtröjor, tishor, hoodies, jackor, mjukisställ. Allt som gör att vi ser riktigt snygga ut har vi NSS att tacka för.
Dom är stora stjärnor på att ta fram profilprylar åt företag, så behöver ni kitta upp er med eget tryck på pennor, koppar och mössor så kan vi varmt rekomendera North Side sport.

Vi letar alltid nya partner att samarbeta med. Gillar du det vi gör och vill förknippas med oss så tveka inte att höra av till victor@tabytitans.com
Är du som privatperson en stor Titans supporter, då tycker jag att du ska bli livstidsmedlem. Mer info finns på hemsidan, har du ytterligare några frågor så är det samma mailadress som tidigare.

Vi ses i en ishall nära dig snart.
Jag önskar alla våra spelare, ledare, supportrar och fans en fortsatt fin jul och ett riktigt gott nytt år!
Go Titans!

190611

Riga cup

First of all, a big shout-out to Miks Kovtuns and your staff. You have done a amazing job with all the planning and all the time you put to make this tournament, the greatest hockey cup in Europe!
When we arrived there were no worries for us, you had planned every last detail and we just came along. Thanks for the fun talks and your help during my planning of the trip. It was a pure pleasure meeting you and your crowd.
Big thanks for letting us participate and having the time of our lives. This was the greatest event in the history of Titans!
I really hope we meet again and all of us are hoping to get to play Riga cup again! Thank you so much!

Det hela började för över ett år sen. Titans hade varit iväg på sin första utlands cup, den gången blev det Belgien. 3 dagar med hockey och fest. Det bästa vi någonsin gjort i Titans historia.
Direkt när vi kom hem började jag leta efter nästa destination.

Det fanns mycket att välja på. Utbudet på hockeycuper för amatörlag i Europa är stort. Varje månad, året om spelas det hockey på olika platser. Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Finland osv. Vill man ta sig längre finns det även cuper i Asien och Nordamerika.
Till slut hittade jag Riga Cup. En turnering som gått av stapeln 9 gånger tidigare.
Jag lyfte frågan med övriga styrelsemedlemmar och det blev ett stort bifall.

Jag hörde av mig till arrangören och fick för första gången prata med Miks som är Riga cups motsvarighet till mig. En man med stora ambitioner för sitt lag och med mycket på agendan.
Redan vid första samtalet kände jag att det här kommer bli toppen! Där och då bestämde vi oss för att hit ska vi åka. Nu började nedräkningen, 12 månader kvar.
Grabbarna i laget var inte sena att hänga på, redan efter några dagar hade vi 10 gubbar klara för avfärd. Under säsongen så var det fler som hoppade på tåget och tillslut så hade vi full uppsättning. 2 slipsar (målvakter) 4 backar och 3 kedjor. Självklart fick vi även med oss vår GM/lagmamma/materialare/allt-i-allo Ceres.
Spelarfru nr 1 Emma hängde givetvis på och bidrog med bra pepp på matcherna.

Dagen innan nationaldagen samlades ett glatt gäng om 15 personer på Arlanda. Vi hade redan skickat iväg en snygg-duo i form av Poulsen och Alvén med bilfärjan.
Dresscode för Titans var givetvis vår grymma general manager tisha och kavaj, stiliga som få hoppade vi ombord och landande in i Riga på onsdagkvällen.
Inkvartering på hotellet och sen ut på stan och reka inför kommande kvällar.

Torsdagen och första hockeydagen. Vi bjöds på traditionell Sovjetisk frukost, men det slank ändå ner. Iväg till ishallen, Kurbads Ledus halle. En två år gammal arena av riiiktigt bra kvalité.
Grym is, svinbra omklädningsrum, kafeteria en våning upp med utsikt över isen.
Utanför fanns det fina förutsättningar med fotbollsplan och ett ute gym, det sist nämnda återkommer vi till lite senare.

Turneringen inleddes med tjeckiskt motstånd i form av Buly Centrum.
Döm av vår förvåning när vi på läktaren ser 2st Titans supportrar! Det är mamma och pappa Aminoff som ärar oss med sitt besök. Dom här helylleföräldrarna var på plats under alla våra matcher och fick således fira både segrar och förlust med oss. Riktigt kul att ha er med på alla våra matcher!

Som vanligt när vi ska inleda en turnering eller seriespel så börjar vi alltid med att spela riktigt uselt! Spelet stämde inte alls. Vi kom aldrig upp i vår riktiga nivå och hela matchen blev en kamp för oss för att hitta rätt, tillslut fick vi iaf in några mål.
Bra tryck i anfallszon: Eriksson lirar pucken fint till Lilja som hittar #21 fristående på andra sidan zon som får till ett direktskott i krysset. Äntligen utdelning och 1-0 till Titans.
Lite senare i matchen har vi återigen tryck i zon, efter hård press på tjeckernas målis lyckas Andersson hitta fram till Hörner som stänker in 2-0. Pressen på Titans släpper och vi avslutar matchen med att en riktigt fint mål. 21 har pucken i hörnet med press från tjeckerna, Eriksson som kan läsa mina tankar glider snabbt förbi bakom alla spelare och passen når fram på bladet och ett sånt läge sätter givetvis Christer. Iskallt in i målet, 3-0! Där slutar målandet.
Känslan efter matchen är att vi är riktigt besvikna på sätter vi vinner. Hade vi kommit upp i normal standard så hade vi troligtvis nått 2-siffrigt. Glädjande är att Henke storspelade och höll nollan.

Kort uppehåll innan nästa match, ut med utrustningen i solen för att torka förutom Eriksson som inte fattat att sol och vind gör att saker blir torra…
Ut på gräset och fram med bollen, nu var det dags för 2-nudd! Takterna från förra årets Belgienresa var dock långt borta. Men det skulle visa sig att vi blev bättre med tiden. Lätt uppvärmning och på med relativt torra grejer förutom Eriksson som fick vara blöt.
Kort snack inför match och vi enades om att det fanns mycket vi kunde göra bättre. Vi är här för att ha kul och på isen så har vi som roligast när vi spelar bra och vinner.

Nästa motstånd var Taurus som kom från Lettland. Vi trodde på förhand att det skulle bli en tuff match, för Letterna såg riktigt vassa ut på värmningen. Men den här gången var vi på tårna direkt. Ganska tidigt i matchen får undertecknad ett fint läge snyggt framspelad av Aminoff. Jag hittar luckan mellan benen och vi har 1-0 till Titans!
Efter att Letterna haft lite press i zon lyckas Brithén bryta en passning vid blålinjen, jag tar med mig pucken i riktning mot mål med en tjeck framför mig. Pucken mellan benen på honom och jag hittar fram till Andersson som störtar mot mål och får till ett kliniskt avslut, 2-0!! Inte nog med, Anderssons första mål på säsongen, ett målfirande av världsklass och hela truppen hoppar och firar i båset. Traditionsenliga målfirande med fist-bumps och lyckan är total i laget efter målet.
Vi nöjer oss inte där, vi får en tekning i anfallszon och vi tror att vi spelar powerplay (5-4), och ställer upp som vi brukar då, det visar sig att det var 5-5 mot på planen, men det stoppade inte oss. Christer håller pucken fint i hörnet, lurar backen och får till en pass till undertecknad som skickar den vidare till Lilja på blå som smäller in 3-0. Riktigt fint mål! Ett klassiskt Lilja-mål med hårt skott från blå som hittar luckan i målet.
Matchen avslutas med att vår supersniper Brithén smäller in slutresultatet 4-0 framspelad av Christer och undertecknad. Kina-line levererar!
Notera att vår andra superkeeper Walle spikar igen och håller nollan! Grymt!

Vi möter i matchen ett bättre motstånd som normalt sett säkert är ganska vassa, men spelet vi spelar matchen igenom ger dom inga möjligheter till att vissa sina skills.
Ett riktigt bra lagarbete från hela truppen! Vi stänger torsdagens hockey med 6 poäng och 7-0 i målskillnad. Att vi inte släppt in ett enda mål beror bl.a. på våra grymma backar och keepers som stänger igen allt som dom kom med.

Efter matchen vände vi vid hotellet, på med ny merch och sen ut till Rigas city. Vi hittade en härlig uteservering som vi avnjöt med god mat och dryck. Efter 2 hockeymatcher var grabbarna och tjejerna törstiga och det gick åt några öl och drinkar. Dagen efter väntar morgonmatch och vi beger oss relativt tidigt hemåt för att få lite sömn. Kvällen blev riktigt bra med härligt väder och nästan fulltalig trupp som glada efter dagens resultat, några öl och med spänning såg fram emot dag 2!

För att få en bättre förståelse för hur turneringen är uppbyggd så försöker jag förklara här.
35 st lag från ca 15 länder. 7st grupper med 5 lag i varje grupp.
Man spelar alltså 2 dagar med 2 gruppmatcher per dag, totalt 4 matcher.
Beroende på placering går man till olika slutspel. Alla gruppettor går till A-slutspel, alla grupptvåor går till B-slutspel osv.
Ju bättre poäng och målskillnad man får desto lättare motstånd får man i slutspelet.

Fredag och hockeydag nummer 2. Vi inleder med match mot våra finska grannar med det enkla namnet: Ajokoirakiekko… Vi har siktet inställt på att komma till A-slutspel vilket då kräver att vi vinner gruppen. Vi vill dessutom försöka få en ”lättare” lottning vilket innebär att vår målskillnad blir viktig!

Matchen inleds med ett tidigt mål, #17 Jonsson sätter distinkt pucken, framspelad av Alvén och Brynholt, grym start boys! Niclas första mål i Titans och det firas givetvis ordentligt. Efter matchen tilldelas han matchpucken med en text om första Titans målet ut. Snygg Niclas!!

Matchen flyter på bra med spel från Titans och många mål. 8-0 med många poängspelare.
Där Kina-line står för 10 poäng tillsammans, Jonsson får till en fin 2+1, Alvén nätar(!!), vi hittar också både Hallsten och Jonas i målprotokollet.
Ut igen och slänga ut prylarna i solen, skönt häng med sol och gräs med Brithén som DJ, Titans dominerar både på isen, med merchen och med broilandet, vilket gäng!

Uppladdning för match nr 4 och sista gruppspelsmatchen. Den här gången är det ett spanskt gäng som står för motståndet. Det här laget var kanske det laget som höll lägst kvalité i gruppen och matchen mot dom handlade enbart om att spela disciplinerat och inte falla in i deras tempo.

Vi får en till en bra första period och leder med 6-0 ganska snabbt. Sen tappar vi fokus och resultatet håller i sig länge. Frustationen är stor i laget. Vi kan ju så mycket bättre än såhär!
Vi behöver målen för att slippa dom värsta lagen direkt i slutspelet, varenda mål räknas.
En bit in i andra perioden släpper det och när slutsignalen går så har vi fått ett relativt bra resultat,  18-0 till Titans! Spanjorerna var glada att vi spelade vårt spel hela tiden och inte gav dom någonting gratis.
Vi var troligtvis det bästa lag som dom hade mött och dom tyckte det var kul att möta ett riktigt bra lag. Efter matchen så ville spanjorerna ta bilder med vår posterboy Brynholt!!
Många målskyttar, där vi har Svensson på 4, Eriksson på 3, Aminoff på 3, Brynholt 2 baljor, sen har vi Jonson, Andersson, Hallsten, Brithén och Hörner på varsitt. Noterbart är Brithéns 4st assist!

Vi avslutar gruppspelet med 4 segrar, inkasserar 12 poäng och har en målskillnad på 33-0. Vi känner oss nöjda med dom två första hockeydagarna.
För egen del så hade Kina-line(Victor, Christer och Brithén) riktigt bra utdelning med 36 poäng på 4 matcher! Vi har ytterligare 2st matcher med hållna nollor och vi kan konstatera att vi är det enda laget som inte har släppt in ett mål under gruppspelet!

Vi rör oss tillbaka mot Riga city och förbereder oss för en Titanskväll på stan.
Väl där hamnar vi på en schysst takterrass. På borden bredvid är en blöt finsk svensexa där vi bl.a. träffar ett finskt NHL-proffs. Kul tugg med honom och han blev ändå lite impad av Titans.

Kvällen fortsatte på en ny uteservering där det bjöds på schysst käk och goda bira. På plats hade vi även ett liveband till Alvéns stora glädje. 3 sköna grabbar som öste på med bra musik.
Innan vi avslutade kvällen så hann vi även köra lite 2-nudd mitt i Riga. Något på lyset blev det svårt att få kvalité i den, men vi lyckades tillslut med en runda som kom upp till 22, helt okej.

Lördag, slutspel! Nu jävlar, det vi kämpat för var äntligen framme.
Motståndare blev HK Jellgava. Efter gruppspelets enkla framfart så var vi nog lite förblindade av vår egna framgång och kom aldrig riktigt in i matchen.
Letterna spelade disciplinerat och utnyttjade chanserna dom fick. Trots mycket press från Titans i deras zon så satte dom lägena dom fick. En kontring, ett powerplay och någon turstuds.
Matchen slutar 4-2 till Jellgava och dom var nog förtjänta av segern. Titans mål gjordes av Ripe och Hallsten. Då var hockeyn slut för den här gången vilket kändes riktigt, riktigt tungt!

Mängden vinnarskallar i laget är galet stort och som ni förstår var det inga muntra miner i omklädningsrummet. Cap Lilja höll ett kort snack och därefter så blev det egenbeordrad straffys för Victor, Jocke och Alvén. Efter att ha pumpat ur det sista ur kroppen hade den värsta surheten runnit av. Nu kunde vi övergå till att med gott samvete njuta av lite lokal öl och från sidan se slutspelets fortsättning.
Turnering avslutades med en lettisk bronsmatch där hemmalaget HC Kurbads (värdlag) slog våra tidigare motståndare Jellgava. Noterbart är att i Kurbads hade man lyckats värva tidigare NHL-spelaren Sandis Ozolins som har över 800 matcher i NHL, spelat flera VM för Lettland och även OS. Efter NHL karriären återvände han till Europa och hann med 5 säsonger i världens näst bästa liga KHL. Således ingen dålig kvalité på isen.

Finalen blev helrysk där Bank Russia (kom 2a året innan i Riga cup) mötte Terminal. Även här hade vi två riktigt bra lag, där merparten av spelarena var tidigare heltidsproffs i Ryssland.
Terminal vann slutligen finalen av Riga cup.

Lördagen avslutades på Coyote fly vilket är Rigas största nattklubb. Där blev det prisutdelning till alla 35 lag och även till både spelare och ledare. Till slut blev det våran tur då vi hamnade på plats 5 av 35 lag. Ett godkänt resultat och vi firade som aldrig förr. Vi sjöng, dansade, fuckade ur och vann festen kan man säga. Lite senare på kvällen gick vi vidare till en Karaoke klubb där flera spelare höll låda. GM Ceres fick gå upp 2 gånger på scenen, även Aminoff. Victor, Emma och ett gäng till höll låda på scen. Utan att skryta kan jag nog säga att min stämma inte var den vackraste som klubben bjudits på. Men grabbarna i laget bjöd på bra pepp ändå!
Kvällen avslutades med att vi fick med oss halva laget tillbaka till nattklubben där vi ägde dansgolvet resten av natten. Dygnblöta av svett vandrade vi tillslut tillbaka till hotellet.

På söndagen blev det sovmorgon och återhämtning innan vi tillslut blev körde till flygplatsen. Det mesta gick ganska bra förutom för Henke och Walle som höll på att missa flyget. Målvakter….

Väl hemma på Arlanda blev det stort kramkalas och känslan där och då var att det var tungt och tråkigt att lämna gänget och veta att helgen var över. Så mycket skratt som vi bjudit varandra på i helgen är helt galet.
Jag tänkte avsluta den här texten med att skriva några ord om varje spelare

#3 Jocke Andersson. Gjorde sitt första och andra mål för säsongen i Riga och vann lätt tävlingen för snyggast/roligast målgest. Har spelat upp sig rejält efter säsongen och bjöd på riktigt bra hockey! Myntade bröl-skriket ”Brrreeeeewskiii” som blev Titans slagdänga under hela helgen, kan mycket väl bli vårat nya mål horn. Ligger i topp med fetast contest på instagram! Jockeboi blir ibland retad för att han helt random kan ibland dra på galna vurpor på isen, men icke! Vi misstänker att han tjuvtränat på egen hand.

#4 Christer ”varför då” Eriksson. Jag missade att träffa Christer varje morgon den här turneringen, vilket annars kan vara ganska kul: ”Varför ska vi gå upp så jäävla tidigt för?!”. Christer är sjukt skillad på isen med många sköna mackor och nu på slutet har han börjar ta för sig mer och börjat skjuta själv, vilket givetvis lett till massa mål. Trots att han lever sitt liv framför datorn så känns han alltid oberörd och verkar aldrig bli trött. Normalt sett under säsong så lyckas vi alltid åka ihop med varandra någon match per år vilket oftast resulterar i att Chrille flyger som en vante. Men eftersom vi kan läsa varandra tankar på isen så klarade vi oss hela helgen utan det.
Han fick spela halva turneringen med blöta grejer för att han är så envis, men han var lika glad för det! Lagets clown som alltid får alla att garva!

 

#5 Filip Ripe. Ripster har alltid missat delar av tidigare säsongen pga av skador, jobb, resor osv. Så det var riktigt kul att få med honom med laget. Dock så har vi lärt oss att man alltid måste ha lite extra koll på honom, som när hela Titans + ett till lag sitter i bussen och väntar, medans Ripe är kvar på hotellet på toa… Ripe fick i sista matchen äntligen sätta sitt efterlängtade mål. För han skapade många lägen. När det släpper helt för Ripe kommer han bli en livsfarlig målmaskin!
Är nog den enda i Titans som har ett musikaliskt sinne.

#7 Jonas Brynholt. Jonas kom i slutet på säsongen efter 1 år utan hockey. Han kom direkt in i laget och visade att det inte spelar någon roll, vem i laget han spelar med inte heller någon position, han löser det ändå. Vi brukar driva en del med Jonas och bl.a. kalla han för Sleepy: Jonas brukar ta en powernap innan våra kvällsträningar och har flera gånger inte lyckats vakna. Jonas är även Titans nya Hunk! Stark som satan, en riktigt beach kropp och ett ansat vikinga skägg. Inte konstigt att spanjorskorna ville ta bilder med dig.
Jag hävdar ju att vi är riktigt lika, det kanske är därför jag berömmer Brynis så mycket för sitt utseende =)

#9 Jimmy Hörner. Jimmys vardag utanför hockeyn består annars av fru, 4 barn, krävande jobb som konsult, engagemang i sonens hockeylag, utbildar blivande hockeytränare åt ishockeyförbundet. Så att ni förstår ju själva att det är magiskt att han kan ta sig loss och vara med 4 dagar med bara Titans. Jimmy bjuder på en extrem rutin på isen, har alltid ett ess i rockärmen i omklädningsrummet och är med och ser till så att vi inte tappar bort Ammi på vägen. Jimpa kommer alltid med bra idéer och är riktigt taktiskt skicklig! Trots sina höga ålder (nästa äldst i Titans) så kan även Jimmy bjuda på barnsliga skämt vilket i den här gruppen alltid uppskattas!

#10 Andreas Lilja. Sen ett år tillbaka Kapten i Titans och hur bra gör han det inte?! Ett solklart val som vårt ansikte utåt på isen. Lilja har sjukt många år bakom sig högt upp i seriesystemet och bjuder alltid på bra kvalité på isen. En föregångsman som ser till att vi hela tiden tar steg framåt i vår professionalism på isen. I första matchen fick Lilja en klubba på läppen vilket innebar ett gigantiskt jack. Men inte ett negativt ord (kanske om den tjeckiska spelare som varit klantig). Efter en kort tids fixande fortsatte han spela och leda laget på isen. Efter dagens andra match blev det en tur till sjukan och några stygn på läppen, vilken kille!! Ett proffs ut i fingerspetsarna oavsett vad det handlar om.

#11 Mattias Aminoff. Ammi hade fått med sig sina största supporters i form av mamma och pappa som följde vår framfart på isen. En riktig hockeynörd som ställer extremt stora krav på sin utrustning i form av klubba och skridskor (Sorry grabbarna på Hockeygear som får ägna timmar åt att fixa slipningen åt #11). Men vilken lirare han är. När Ammi är på humör bjuder han på en stenhård handledare rätt i krysset. Han visade även vägen på kareoke där han som första man körde ”Sex on fire” och hela laget gick bananas och sjöng med. Jag brukar kalla dig Kung Ammi och det är du verkligen!

#15 Carl Brithén. Britney brukar få agera DJ när vi är utanför isen. En inte helt lätt uppgift då det alltid är någon som klagar på musiken. Men han löser det bra! Dock inte så många låtar från artisten som han fått sitt smeknamn ifrån, bättring där önskar nog GM. Britney har nog lagets vassaste skott. När han väl träffar mål går dom nästan alltid in. Han är dessutom ett huvud högre än dom flesta i världen och några kilo tyngre så han plöjer fram genom motståndarna. Har ofta svar på tal, som när jag skällde ut honom på isen för att inte passa i ett bra läge och han i bytet efter lägger en drömmacka som resulterar i ett mål. Viljan att lagets ska göra mål före han själv har resulterat i en j’vla massa assist för Brittan, grymt jobb!

#17 Niclas Jonson. Än så länge inget roligare smeknamn än Nicke. Men det kommer. Han kom in sent i säsongen. När vi under hans try-out berättade för honom att han behövde höja sig några snäpp kom han tillbaka träningen efter och var bäst på plan. En riktigt köttmaskin som är stark som en oxe och då och då får till en satans skott som målvakterna alltid får ge vika för. Lugn kille som är sjukt lätt att umgås med och har kommit in perfekt i laget. En riktig drömvärvning!

#22 Hampus Hallsten. Yngst i laget och sjukt framgångsrik. Den här killen är det driv i! Har redan en egen bilfirma och det är bara en tidsfråga innan Hallsten bil är störst på marknaden. En jävel på isen med speed på grillorna och vass på klubban. Missade tyvärr vår sista utekväll pga jobb på hemmafronten vilket var synd då Hampe är bäst på fest. Men det kanske var tur för oss andra som istället orkade en hel kväll och natt den här gången. Med Hampe har man alltid kul och han är alltid snabb på att bjuda på ett skämt. Måste vara världens mest ödmjuka 25-åring som är generös, snäll och omtänksam som få.

#24 Christian Alvén. Det fanns en del oro över om Chrille skulle kunna spela den här turneringen pga av sin axel-skada han drog på sig i slutet av säsongen. Han själv var själv också orolig att han skulle bli bortrövad under Riga vistelsen och ha sin svensexa här. Det visade sig att det var inget att oroa sig över. Axeln var starkare än någonsin och hans svensexa betade vi av 2 veckor tidigare i Barcelona.
2 mål och 2 assist blev det också under helgen vilket får ses som riktigt bra. Alvén bjuder ofta och mycket på sig själv och bidrar alltid till bra stämning. Hans enda nackdel är väl att han tror han är kung på 2-nudd men tyvärr är han lika medelmåttig som oss andra. #24 ingick i den förpatrull som åkte färga T/R. Nu på fredag gifter han sig med sin Idalina, så se till att skicka iväg era gratulationer! Tack också till Idalina som släpper iväg sin blivande man sista helgen innan bröllopet när det är högtryck på alla förberedelser.

#25 Martin Poulsen. Martin gjorde två grejer som var så sjukt bra under helgen. Han krigade konstant på isen och visade hela tiden vägen. Alltid först hemåt och såg till att avstyra farliga lägen för motståndarna. En riktigt föregångsman på isen! Utanför isen så håller sig Martin tillbaka och bidrar till en bra stämning och när det vankas fest är han alltid på gång! Den andra grejen han gör så bra är att hela tiden ha koll på #24. Efter 30 års vänskap så vet han att Chrille alltid behöver någon som ser efter honom och när inte Idalina är på plats så finns Martin där. Tack vare Martin kom Alvén helskinnad och i tid både fram till Riga och hem till Sverige igen.

#31 Henric Regnell. Efter en något tillbakadragen roll under eftersäsongen så kom han där prydlig som få på Arlanda. Enda frågetecknet var väl att han hade världens varmaste skor och kavaj på sig. Det blev han givetvis häcklad för och var under första dagen tvungen att införskaffa sig lite kyligare kläder. Om Henke fick bestämma skulle vi åka på utlandscup hela tiden, och det förstår jag, så sjukt kul som vi har så är det ändå rimligt. Nästan alltid kung på isen, avstyr många farliga lägen från motståndet. Henke smälter ganska bra in i öststaterna, för så fort han har duschat får han alltid en riktigt pottfrilla, som en riktigt ryss, vilket både han och vi andra har väldigt kul åt!

#33 Anders Wallén. Walle är vår keeper som alltid är med. Oavsett tid eller dag så dyker han upp. Kärleken till hockeyn och laget har inga gränser. En jävel på isen som gör det svårt för motståndarna att göra mål. Den här turneringen höll han nollan, vilket han troligtvis var ensam målvakt om att göra! Hade det lite tyngre på söndagen efter en hård utekväll, och som jag skrev tidigare så var båda våra keepers på gång att missa flyget hem…

#GM Ceres Brismo. Ceres är den som roddar med allt innan, under och efter matcherna. Hon ser till att vi kommer på plats, att vi kommer ut och värmer upp, att vi är ombytta och klara i tid och öser på i båset med hejarop. Stjärnan bakom allt vi gör på instagram och facebook. Även hon som ritat alla våra loggor och även designat våra matchtröjor. Så är det något som ni tycker vi har gjort snygg så är Ceres garanterat hjärnan och designern bakom. Så fort det blir avblåsning och musiken sätts på så dansar hon loss som den partydrottning hon är. Helt opartiskt kan jag även säga att Ceres nog är världens snyggaste GM!

 

# Emma Pedersen. Emma är sambo till Christer och är med i styrelsen i Titans. På våra hemmamatcher ser ni henne i sekreteriatet där hon chefar. Hon är även boss för våra alla fester vi har vilket hon gör med bravur. När man träffar henne för första (kanske även 2a och 3e) gången blir man nog rätt chockad över saker hon säger. Där finns det varken censur eller några spärrar. En jävel på att heja på i båset och såg även till att plåstra om Lilja efter hans läpp sprack under första matchen.
#21 Victor Svensson-Brismo. Jag är så sjukt nöjd med att tillhöra det här laget. På en sån här resa när man får spendera så mycket tid med varandra och göra så mycket kul tillsammans så får man verkligen tillbaka för all tid man lägger ner på Titans året om. Man blir stolt över våra Titaner som med stolthet representerar vårt lag, tar på sig matchtröjan, går runt i land och rike med vår merch och spriden ordet om vårat fantastiska lag. Det vi har skapat här är nog väldigt svårt att hitta någon annan stans och det här ni alla Titaner en stor, stor del i. Vi skulle inte vara det lag vi är idag om det inte vore för er. Alla är med och bidrar med sin del och gör det här till världens finaste lag

Avslutningsvis vill jag även tacka våra fina sponsorer. Utan er vore det här inte möjligt, stort tack för erat engagemang, eran generositet och erat fina Titans hjärta! Vi står i evig tacksamhet till er och hoppas att ni vill fortsätta vara en del av Titans-familjen!

Hallsten bil – Kungsängens Entreprenad – Military Work – Finance Recruitment – Hockeygear – North Side sports – Hörner Consulting

Tack för mig! Goooooo TITANS och Breeeeeeeeeeeeeeeewski!

181014

Seriestart

Äntligen så ska den nya säsongen dra igång och som vi har väntat!
Sen förra säsongen slutade, så har vi hunnit med en internationell cup i Belgien (vilken succé!), vi har tagit fram ett eget öl, vi har kört ungefär 20 pass med sommarhockey, vi har tagit fram ännu mera merchandise och vi har även lyckats locka till oss 4 nyförvärv.
Imorgon (söndag) så släpps pucken i Sundbyberg, där just Sumpan står för motståndet. Vi hoppas åka hem med 3 poäng men framförallt utan några skador…

Dom grabbarna och tjejerna som i år representerar oss är följande:

2: Markus Wallenqvist. Big-wallen är tyvärr uppsatt på skadelistan. Div5 bästa backhand kör rehab och vi hoppas på att få se honom på isen snart. Wallen är även Sveriges bästa snickare!

3: Joacim Björk-Andersson. Jocke är en av våra stabila backar, som gärna hänger med offensivt och jagar poäng. Snygg-Jocke som han också kallas är numera upptagen, sorry tjejer!

4: Christer Eriksson. Vår topp-center och är även assisterande kapten. Christer har ett grymt spelsinne och levererar alltid passningar på högsta nivå. Titans egna skojare som att starkt bidragande till den fantastiska stämningen i laget.

5: Filip Ripe. Mr Ripe är en jävel på skridskor, han flyger fram på isen vilket ofta resulterar i många frilägen. Ripe måste bara sikta in sig lite bättre så skulle han bli målkung. Vi håller tummarna att Ripe håller sig skadefri den här säsongen.
8: Jesper Aronsson. Jeppe kom som en räddare i nöden och förstärkte Titans på backsidan. Jesper bidrar till ett stort lugn på isen och hur mycket motståndare han har omkring verkar han aldrig bli stressad. Jeppe kommer göra mycket nytta i Titans i vinter. Välkommen till oss mate!

9: Jimmy Hörner. En av våra mer rutinerade och äldre lirare i laget. Men där spelar åldern ingen roll. Jimmy är nog mest vältränad i Titans och verkar ha obegränsat med ork. En riktigt jobbig back att möta, vilket nog är det bästa betyg en försvarare kan få.

10: Andreas Lilja. Ny kapten för Titans som hela gänget kommer följa utan att blinka! Lilja gör i år sin 3 säsong som spelande tränare. Sen Lilja kom in har vi fått riktigt bra nivå på träningarna! Håll ögonen på vår starplayer i vinter, det kommer definitivt alla motståndare göra

11: Mattias Aminoff. Ammi som till vardags kallas Stamkos för hans giftiga skott, som allt som oftast sitter i krysset. Han jobbar till vardags med Glenn Hysen på Unibet, vi väntar på att Glenn ska gästspela som coach i båset. Ammi är en av mina absoluta favoritkaraktärer i laget, kul att ha dig i Titans!

12: Magnus Lagerqvist. Vem är det undrar ni… Bejron såklart. Ett år äldre, ett år bättre. Vi hoppas på få se Bejron så mycket som möjligt i vinter. Dom där höfttacklingarna är det bara du som kan bjuda på.

14: Fredrik Tarning. Tärning är en riktigt krigare. Kämpar och sliter som en dåre och lyckas alltid på nåt sätt få med sig pucken och ta sig förbi motståndaren. När det ser om att han ska ramla skjuter han iväg pucken som ofta resulterar i mål! Förra säsongens skyttekung.

15: Carl Brithén. Britney är en av våra mest ambitiösa spelare. Han släpar med sig trunk och klubba och åker kommunalt hela vägen från Hammarby sjöstad oavsett vart vi lirar.
Han har dessutom hårdast skott i hela div 5 och är ett riktigt muskelpaket. Nu när Brithén lärt sig passa pucken också så kommer han göra succé i vinter!

16: Victor Jernberg. Heter i Titans bara Jernberg och har nu i dagarna begravt sitt galler till hjälmen till grabbarnas stora lycka. Är troligtvis det första och sista gallret vi ser i Titans. I visir ser han ut som ett riktigt pro. Det är nog inte många motståndare som vågar möta hans blick vid tekning. Kung!

18: Gergely Bakos. Greg är säsongens första nyförvärv och är vår första utländska spelare. Han är dessutom vårt dyraste nyförvärv, 2000kr gick transfersumman på! Vår ungerska krigare bjuder alltid på sköna mackor på isen och är en riktigt skön prick i omklädningsrummet. Välkommen till Sveriges snyggaste lag Greg!

19: Victor Nordqvist. Med 3st Victor i laget, så får han heta Nordqvist. Gör i år sin 2a säsong i Titans. Är en riktigt slitvarg på isen och verkar aldrig kunna bli trött.

20: Andreas Hummelgård. Säsongens vassaste nyförvärv. Humlan har riktigt mycket bra hockey i sig och bjuder ständigt på sköna mackor och rappa avslut i mål. Börjar närma sig en duglig fysisk form och när han når dit blir han ostoppbar i vår serie! Välkommen Humlan!

21: Victor Svensson-Brismo. Undertecknad har efter 5 fantastiskt fina år lämnat över kaptensbindeln till Lilja. Med titlar som Ordförande, ekonomiansvarig, merchansvarig, istidsansvarig, samordnare så vill jag endast spela hockey när jag väl står på isen. Ser fram att följa Lilja som ny kapten för Titans!

22: Hampus Hallsten. Hampe är en riktigt snabb jävel, som trollar med klubban titt som tätt. Är lika bra på hockey som att sälja bilar (Hallsten Bil). Hampe kommer producera många poäng i vinter, det kan jag lova!

23: Carl-Christian Haglund. Har ett alldeles för långt namn som vi slarvigt avrundar till CCM. Även lagets sniper som med sina skills kan spela på alla lagets positioner. En viktig kugge i laget som varit med sen vi började för snart 6 år sen. Även med och sponsrar Titans med sitt framgångsrika företag Finance recruitment.

24: Christian Alvén. Spelar med ett A på bröstet och är mannen som styr upp ordning och reda i omklädningsrummet och i vårt förråd. Har ca 10-15 hockeysäsonger färre än dom flesta andra i laget men det märks inte. Alvén krigar, sliter och kämpar hela tiden för att utvecklas och vilket resultat det gett! En av dom viktigaste pelarna som laget står på.

25: Martin Poulsen. Martin är våg eviga singel, Mr Handsome är ett riktigt kap. Vill du ha en 10-poängare, då är Martin mannen för dig, bara hockeyälskande tjejer efterfrågas. Vi vill inte förlora Martin i tofflarnas värld. Ännu en spelare som verkar ha oändliga lungor!

30: Andreas Wallenqvist. En av våra nu 4(!!) st målvakter. Står precis som sin storebror på skadelistan den här säsongen. Vi hoppas på en snabb återhämtning, vi vet att du kommer tillbaka starkare!

31: Henric Regnell. Henke Hasek är nog den bästa målvakten du kan hitta under div1. En vinnarskalle utan dess like och som gör allt för att vinna matcherna. Så länge Henke inte somnat i soffan innan träningen så är han rena muren framför mål.

33: Anders Wallén. Precis som namnet så är Walle något av en mur också. Med en ny fräsch mask med Titans loggan på och med samma logga på benskydden är han nog en av dom snyggaste keeprarna man kan skåda.

Nästa keeper i ordningen är Magnus Wallén. Walle nr2 är vårt senaste nyförvärv. När vi är väldigt utsatta på målvaktssidan så kommer Mange in och kompletterar målvaktsbesättningen så vi alltid har 2 slipsar. Kul att du ville lira med oss Mange!

51: Rickard Regnell. Rille vår f.d. spelade coach som vi nu sällan får se. Senaste årens uppträdanden går nog att räkna på en hand. Men varje gång han dyker upp blir vi lika glada. Vi hoppas på att få se mer av mannen som slår dom hårdaste passningarna i världen. Precis som sin lillebror har även Rickard ett väldigt humör. På isen en riktig grink**, men utanför snäll som en nallebjörn.

I båset har ni sett henne tidigare. Ceres Svensson-Brismo. Titans General manager, marknadschef, grafiska designer, chef för sociala medier och hemsida. Ceres är spindeln i nätet och den stora anledningen till att vi är så snygga! Styr laget med en järnhand, och sköter man sig inte åker man med huvet före.

I sekretariatet har vi Emma Pedersen. Emma är boss över sekket. Hon planerar och fixar även med våra fester. Nu senast var det kick-off, nästa gång blir det julbord. Vi gillar att umgås och träffas utanför hockeyn och det ser Emma till att vi kan göra! Hon chefar även över vårt roliga evenemang Titans Hockey Night, mer om det kommer längre fram.

Sist ut nr 1: Titans supportrar. Ni visar gång på gång hur mycket engagemang det finns. Om det handlar om att sluta upp i ishallen när vi kör publikmatcher, eller sena bortamatcher på andra sidan stan eller bara att vara med och bidra när vi kör en swish-kampanj.
Vi är sjukt stolta att ha så fina supportrar.

I år gör vi alltså vår sjätte säsong i seriespel. Dom tidigare åren har slutat såhär
13/14: 2a
14/15: 3a
15/16: 1a
16/17: 3a
17/87: 2a

Så nu tycker jag att det vore på sin plats att få lyfta bucklan i mars när serien är slut. Vi har många spännande matcher att se fram emot i vinter och lagen vi krigar mot är följande:
Sundbyberg, Bele Barkarby, Lidingö, Hephata, Skå, M/B Hockey, Stockholm Falcons och Hanson Brothers.
Många roliga och spännande matcher. Höll ögonen på hemsidan efter spelschemat.
Tack för mig, vi ses i Hägernäs i höst/vinter och GO TITANS!

Del 2

Seriepremiär.

Då stod vi plötsligt där. Söndag kväll, laget samlade i Sundbyberg för match mot ”Tre klunkar”.
Tidigare möte har slutat med 5 Titans vinster och 1 sumpan vinst om minnet inte sviker mig.
Dock brukar det vara tighta matcher. Sumpan har följt med i våra fotspår och gillar stil och klass på matchställen. Man brukar även kunna se lite schyssta mössor på folket i ishallen.
Dom är inte uppe i Titans nivå (gör nån det?) men dom innehar nog en solklar andraplats iaf.

Laget som skulle lira ikväll var följade:
Walle i Mål och Henke som backup.
Lilja+Jesper och Jimmy+Jocke som backar.
3 kedjor i form av Britney, Hampe, Alven. Tärning, Chrille, Victor och slutligen superkedjan CCM, Humlan och Gregster (vilken jävla lina!!).

Som vanligt så begav vi oss ut för lite fussball. Vi började som vanligt med 2-nudd. Straff för den som åker ut i form av en löprunda. När vi kände oss om 15 Ronaldiho´s delade vi in oss i 2 lag för lite match.
Orange: Henke, Lilja, Jimmy, Brithén, Hampe, Jesper, Alvén
Resten: Victor, Walle, Christer, Humlan, Greg, CCM, Tärning, Jocke.
Vilket lag som vann var det inte snack om, till stor del var bara spel mot ett mål. Resultatet slutat med 10-4 till team utan västar.

Dags för ombyte och nedräkning till match. Nu började folk bli lite nervösa. Och det märkes på grabbarna att dom inte hade lirat på länge.

När väl pucken släpptes så var det spel mot 1 mål. Sumpan pressade på och det dröjde inte längre än 2 minuter innan dom tog ledningen. Det dröjde några minuter innan vi återhämtade oss och i den 8e minuten slog han till. I sin första Titans match smäller han in 1-0. Framspelad av Chrille och Tarning. Nr 18 Gergely ”Greg” Bakos! Grattis Greg, kul som fan och det var du värd. 1-1 och något lättare huvuden syntes i båset. Men… Knappt en minut senare så tog Sumpan åter ledningen, 1-2.
Carl-Christian Haglund, även kallad CCM, även kallad, Coast-to-Coast men ikväll så var det hans sista smeknamn han levde upp till, Mr Sniper! Vilket jävla skott. 2-2. Riktigt fint CCM!
Innan perioden tog slut fortsatte en massiv Titans press och framspelad av mr Assist Christer Eriksson, så var det ett till nyförvärv som presenterade sig, Jesper Aronsson. Från blålinjen smäller han 2-3 till Titans. Kul Jeppe!

Periodpaus, grabbarna var inte nöjda med prestationen än så länge och ville mer och bättre. Vi snacka om några detaljer att förbättra och sen var det dags för nedsläpp.

Period 2: Som vanligt med Titans går vi ut på en grilla, och gör bort oss i andra perioden. 16 sekunder gick det innan Sumpan hade kvitterat. 3-3.

Efter att ha tagit en onödig utvisning i 1a perioden ville jag hamna i protokollet även som målskytt. Så när Lilja (första matchen som kapten ikväll!!) tog upp pucken, behöver man bara peka vart man vill ha den, sen hamnar den där, jag tar med mig pucken in i zon, och lyckas få in den bakom målet.
Skönt, 3-4 till Titans!

Nån minut senare hade vi ett till nyförvärv som var het, Andreas ”Humlan” Hummelgård stänker dit 3-5 till Titans. Det kändes bara som en tidsfråga innan du skulle näta Humlan, grymt!

12 minuter in i period 2 ( vi spelar bara 2 perioder för den som missat det) så fick han äntligen näta. Mr snygg leif, Christian Alven, fan va skönt 3-6! Grym framspelning av Jimmy!

Under den här perioden av matchen var många utvisningar, en period fick Titans lira 3 mot 5. Men Jimmy, Lilja och Tarning redde ut stormen.
Efter ännu några fler PP så lyckades Sumpan reducera och det blev lite mer spänning i matchen. 4-6. Det dröjde bara 1 minut sen var ordningen återställd och Carl ”Britney” Brithén satte slutresultatet. 4-7.

Titans vinner matchen. Grabbarna var missnöjda med insatsen och framförallt inledningen av båda perioderna. Men vi lyckas vinna ändå.
Matchen lirare blev Walle utsedd till, det var du värd. Du räddade oss många gånger. Det märktes att sommarhockeyn har gett resultat!

Cred till Sumpan också. Det brukar vara mycket grishockey och fula tag, men idag var det inget sånt, det gillar vi! Tack för en kul match!

Nu laddar vi om inför nästa match, men härnäst väntar träning i Hägernäs.
Tack för mig, följ oss på sociala medier, DO IT, Go Titans!

/#21

 

180909

Titans Eurotrip 2018

Det kom ett mail… ett hockeylag i Belgien bjöd in oss till en helg med hockey, öl och lag från hela världen. Det lät alldeles för kul för att missa.
Vi kollade hur många av grabbarna som ville med, började jaga sponsorer och även rita på en ny matchtröja till cupen.
12 man fick vi ihop, en general manager(Ceres), 1 materialförvaltare(Emma) och två supportrar i form av Walles fru + barn, totalt 16 taggade Titaner.
Vi fick även ihop ett gäng generösa sponsorer som var med och bekostade den dyra resan, så att spelarna skulle kunna ha en chans att följa med på äventyret.
STORT, STORT TACK till Unibet, Military Work, Finance Recruitment, North Side sports, Hallstens Bil, Thulins Bil, Jimmy Hörner Consulting och Wallenqvist Bygg och renovering och Hockeygear. Stort tack till Resfeber också som hjälpte till och anordnade en riktigt smidig resa och boende.

En helg i april bar det av. Vi samlades på Arlanda en torsdag eftermiddag. Hela gänget var på plats, GM och jag styrde med incheckningen och tillslut hade vi lämnat in allt bagage och grabbarna och tjejerna var incheckade och redo för avfärd. Den enda som saknades var Aminoff. Strax innan check-in stängde, sladdade han in, kepsen på sned och solglasögonen på, som en riktig superstar, med det härliga humöret som bara Ammi kan bjuda på. Nu var vi fulltaliga och vi slängde i oss en burgare och en öl innan vi hoppade på planet.
Två timmars flygning senare så landade vi i Bryssel. Brorsorna Christer och Calle Brithén valde att slagga hela vägen, GM Ceres och Alvén snackade hål i huvet på Aminoff och vår materialare Emma valde att kolla på en dokumentär om strippor. Väldigt varierad verksamhet på SAS planet.

I Bryssel hämtade vi ut våra enorma trunkar och 50st hockeyklubbor, vi plockade ut 3st familjebussar och begav oss ut på Belgiens vägar. Det tog inte ens 2 minuter innan vi kört fel. Det blev inte bättre inne i city heller med enkelriktat och bilar överallt. Men efter några u-svängar, några varv runt Europas högkvarteren och några svordomar så kom vi till slut fram till hotellet.
Upp på rummen, svida om, och sen ut igen för att utforska Bryssels nattliv. En härlig kväll med mycket skratt, några goda öl och en skön uppladdning inför morgondagens hockey.

Fredag morgon, frukostbuffé på hotellet. Spelarna börja droppa in. Dom flesta dyker ner i god tid och är pigga (nåja) och glada, med några få undantag. Christer och Emma dyker upp som 2 åskmoln och tycker att vi är ute i alldeles för god tid. Varför åka några minuter tidigare för att inte riskera att komma sen till hockeyn? Man hade ju kunnat sova 10 minuter extra… men efter lite mat i magen så var humöret på topp igen.
Vi lastar bilarna och börjar rulla ut ur stan mot den lilla orten Heisst Op-den Berg som ligger ca 45km utanför city.
Vi möts av en väldigt fin ishall, mitt i ett kvarter med hus, ängar och fin omgivning.
Inne i ishallen ligger en enorm restaurangdel som täcker hela den ena långsidan, med stora fönster mot rinken, givetvis är det fullständiga rättigheter med ölservering. Lite skillnad mot våra svenska ishallar…
Omklädningsrummet däremot kom lite som en chock. Där hade man byggt ihop 4 stycken stora partytält, byggt ett golv av trall och sen slängt in en massa bänkar.
När chocken lagt sig, roffade vi åt oss ett hörn och började kitta med våra platser.
Linor drogs kors och tvärs över taket och prylar hängdes upp. Till slut så var det ett enda stort hav med Orange Titans prylar. Vilket lag som var snyggast och utan tvekan mest kittade var det inget snack om, vi gick från att vara Sveriges snyggaste hockeylag till det snyggaste laget i Belgien. Alltid NHL-paketet.

Nu började det närma sig, huvudsyftet med resan, hockey! Vi fick inledda turnering genom att spela öppningsmatchen mot värd laget ”Flashguns”.
Chockade över att rinken saknade plexi (ersatt med ett nät), att dom endast körde med halvbelysning och att matchen spelades utan icing, hann vi inte komma upp i nivå och matchen slutade med ett snöppligt kryss, trots en massiv Titans dominans.
Men grabbarna var lika glada för det. När vi kom ut i vårat fina tält så sken solen, så vi begav oss ut, Brithén styrde upp musik och vi började nöta 2-nudd (fotboll i ring, hålla bollen i luften, bara 2 nudd på bollen, 1 prick). Första rundorna var fullkomligt värdelösa och den ena Titans gubben var sämre än den andra. Att vi inte är några fotbollsspelare stod ganska tidigt klart. Sämre bollkänsla hade nog inte skådats. Men vad ingen visste då var att det 2 dagar senare skulle vara 12 Zlatans som stod i ringen och konstsparkarna, uppoffringarna och magiska fotbollskonster avlöste varandra.
Vi fick t.o.m. publik som mycket imponerade skådade detta vackra skådespel.

Dags för match igen. Denna här gången var det ett studentlag från Schweiz som stod för motståndet.
Den här gången var vi redo och på tårna. Titans kontrollerade hela matchen och vi vann ganska enkelt. En vinst och en lika, en hyfsat start på cupen.
Grabbarna från landet Schweiz bjöd på en Toblerone och kom efter matchen och snyltade snus, vilket vi givetvis bjöd på. Det ska tilläggas att stämningen utanför rinken var riktigt härlig och det var hela tiden en kamratlig ton mellan lag och spelare, oavsett hur det sett ut på isen.

Därefter var det ett längre uppehåll. Vi hoppade in i våra tre minibussar och gav oss ut på äventyr.
Efter en stund hittade vi en bowlinghall. Några av grabbarna gav sig i kast med jakten på strikes, några valde biljard och några softade med en kaffe latte.
Efter en skön break från hockey gav vi oss tillbaka till ishallen. Till vår förvåning såg vi att det var en 100 meter lång kö utanför hallen. Det var fredag och isdisco i hallen.
Hela orten med omnejd hade gått man ur huse och tagit med sina rör för att få köra lite skridskor.
Isen var fullproppad med sköna belgare som gled runt. Riktigt häftigt!

Under tiden bjöds det på BBQ utanför ishallen. Lite gott käk, några goda öl senare så stod vi återigen redo för lite 2-nudd. Det dunkade skön musik ur högtalaren, hela gänget stod i ring och spelet var igång. Med några öl i kroppen förhandles allihopa, nu var det inte Lilja, Christer, Ceres och Aminoff, nu var det helt plötsligt Pelé, Maradona, Hanna Ljungberg och Ronaldo som stod där.
Två som stod ut lite extra var Lilja och Hörner som gång på gång hamnade i final mot varandra. Det var hårda matcher och hade det inte varit för att det är lagets två snällaste killar hade det nog gått hårdare till.
Nedsläpp närmade sig och dags för dagens sista match. För motståndet stod Polar Bears Turko (Finland). Det var en jämn tillställning och resultatet slutade 2-0 till Titans. Walle i målet höll nollan, vilka som var målskyttar minns jag inte, men en lågoddsare är Hampus och Brithén som tillsammans stod för 50% av lagets målskörd i Belgien. I avsaknaden av vår ordinarie sniper Carl-Christian Haglund tog grabbarna tillfälligt över och var riktigt grymma på att hitta nätet!
Efter matchen begav vi oss tillbaka till hotellet och väl framme närmade sig klockan midnatt. Dom flesta stupade i säng efter 3 tuffa matcher. Men stort cred till 3 av grabbarna som fortfarande var lite törstiga och gav sig iväg på äventyr i Bryssel!

Lördag morgon, ny frukostbuffé. Jag själv och GM var tidigt på plats, det andra kärleksparet i form av Henke och Lilja var även dom på plats tidigt. Walle droppade in något trött, Christer och Emma upprepade gårdagens morgonhumör, och Aminoff var det ingen som visste vart han tagit vägen.
Lagom till avfärd dök han upp med en macka i handen, musik i lurarna, Titans egna Stamkos!

I bilen tog Poulsen en powernap som vanligt, Ceres trixade med Titans Instagram till alla följare i Sverige, Alvén berättade sköna stories och Lilja körde som en gud. Brithén var som vanligt DJ och bjöd för det mesta på grym musik. Det höll inte Ceres med om, som tog befälet över musiken. Tror ni någon våga säga emot General Manager? Ingen ville riskera att få nöta bänk i kommande matcher.

Dags för nedsläpp. I första matchen mötte vi AT Hockey från Ryssland. Dom hade ett ganska blandat gäng. Dom hade en egen Ovechkin, men sen tog kvalitén slut. Det speglade även resultatet som blev 5-0 till Titanerna.
Henke höll nollan och framåt så var det ett gäng målskyttar, om jag chansar så tippar jag på Hampus, Brithén, Hörner, lill-Wallen och kanske att Alvén fick stänka dit en också.
Stämningen på topp givetvis.

Vi hade nu spelat 4 matcher och vunnit 3 och en lika, med målskillnaden 12-1. Titans representerade på bästa sätt både på isen och utanför.
En en kort vila på typ 30 minuter så var det dags igen. Nu ställdes vi ordentligt på  prov mot ett väldigt spännande lag från Kazakstan. Dom hade lämnat Borat hemma, men visade sig vara riktigt skickliga. Med bara en kvarts vila från matchen innan och med lite underskattning så torskade vi matchen. 3-1 blev det till Kazakerna. Häftigt lag att möta!

I slutskedet av matchen fick Lilja problem med sin ena skridsko. Det visade sig att skenan hade spruckit. Efter matchen satte ”operation fixa skridskor till Lilja” igång.
Jag, Lilja, Ceres och Brithén drog iväg till närmsta hockeyaffär i jakt på en ny skena. Tro det eller ej, men den var bara 30 minuter bort. Tyvärr hade dom inga reservdelar att erbjuda.
Lilja och Ceres körde tillbaka mig och Brittan och åkte vidare till nästa ställe.
Tyvärr så var det dåligt med reservdelar i Belgien, och det slutade med att Lilja fick köpa ett par nya skridskor. Snacka om att vara dedikerad! Ingen var ju glada än oss andra att få tillbaka vår spelade coach och superstar: Andreas Lilja!

Efter förra förlusten, slickade vi såren, och taggade till inför en ny toppmatch. Obesegrade Czech Lions (såklart från Tjeckien). Dom hade vunnit alla sina 4 matcher och hade motsvarande målskillnad som oss. Matchen var tuff, intensiv och rolig. Alla var på hugget och efter ett tidigt underläge kvitterade vi, och det resultatet stod sig fram till sista minuten när tjeckerna lite turligt fick
in segermålet. Riktigt tungt. Resultatet innebar att vi missade A-slutspelet och chansen att vinna cupen. Vi bytte om, köpte en back öl hoppade in i bilarna och begav oss tillbaka mot Bryssel.

Väl framme hade den största besvikelsen gett sig, och istället så var vi nöjda över att få avlusta hockeydagen några timmar tidigare.
Laget delade upp sig i 2 delar. Christer, Emma, Aminoff, Hörner, Brithén, Walle och Henke gav sig ut till en lokal kebab och inledde kvällen där.
Jag, Ceres, Lilja, Hampus, Alvén, Poulsen och Lill-Wallen begav in i city till Hard rock Café. Vad som hände på kebaben stannar där, men på Hard Rock beställdes det in Cocktails, förrätter lika stor som bordet och kött hela varvet runt. En härlig inledning på kvällen.
Därefter mötte vi upp den andra halvan som hade invaderat en öl-hak. Det var något begränsat utbud av öl, med enbart 300-ölsorter.
Stämningen var verkligen på topp med glada miner varvet runt. 14 kompisar tillsammans i ett annat land, öl så det räcker och blir över, och pricken över i:et är när Aminoff bjuder på skönsång i form av Samir och Victor.

Därefter splittras gänget där några drar sig tillbaka till hotellet, några går på klubb och jag själv plus några satte med några drinkar. I slutet av kvällen insåg dom flesta att det kunde bli tungt nästa morgon.

Söndag morgon, dagens första nedsläpp var 9:55, vilket ändå kändes tidigt. Upp med toppen, in med en ipren, käka som en häst på buffen, samla ihop gänget, checka ut från hotellet och kasta in oss i bilarna mot Heisst op-den Berg.
Match 1 var mot  Gentlemen de Paris (jajamen, dom var fransmän). En tuff match där vinnaren skulle få spela match om 7:e pris och förloraren istället skulle få slåss om 9:e platsen.
Matchen slutade med Titans seger och äntligen hade vi hittat tillbaka till segerformen.

Ny paus, mera 2-nudd där återigen Lilja och Hörner visade prov på fina fotbollskunskaper. Varje gång någon av dom misslyckades att gå till final var som en seger på lotto för övriga. Kärlek när den är som bäst!
I cupens sista match ställdes vi mot ett nytt finskt lag, en tvillingklubb till det andra finska laget, dom här hette Ice Bears Turko. Det blev utklassning. Titans dominerade matchen och jag tappade räkningen. Många målskyttar åter igen. Och jag tror att hela laget lyckades göra mål (utom undertecknad), men jag tror nog jag hade roligast av alla ändå.

Prisutdelning, packning av prylar, färd mot flygplats, lämna in bilar, checka in, räkna igenom gänget att vi inte saknade nån, sen hemfärd till Arlanda.

Vilken helg! Är det nån man vill spendera 3 nätter och 3 heldagar är så det med grabbarna och tjejerna i Titans. Vilket gäng! Jag tror nog alla hade the time of their life i Belgien.
Trots långa resor, tunga morgnar, trasiga skridskor, konstig rink, ett tält som omklädningsrum så var det här det roligaste vi gjort i Titans historia. Snacka om att det gav mersmak. Nästa resa blir våren 2019, då ska vi till Riga cup, som då firar 10-års jubileum. 40 lag satsar dom på att bli.
Innan jag avslutar så vill jag riktiga ett stort tack till våra sponsorer som gjorde den här resan möjlig!

Military Work, vilka hjältar. Sen vår första match har dom varit med och stöttat oss. Vi är evigt tacksamma!

Finance Recruitment. Vår sniper Carl-Christian Haglund kunde inte följa med pga tillökning i familjen, men bidrog på annat sätt istället. Stort tack CCM!

UNIBET. Speljätten som normalt sett syns med ”The Mauler” och Aston Villa gick nu in i hockeybranchen och valde Sveriges snyggaste lag att synas med. Stort tack!!

North Side sports. Är hjältarna som står bakom mycket av vår snygga approach och varför vi kan leva till vårt motto NHL-paketet. Ni tog fram matchtröjorna till turneringen, och snacka om snygga tröjor! Ni är bäst!

Thulins bil. Bilfirman från Arlanda med VD Daniel i spetsen. Förutom att sälja riktigt snygga bilar så är dom även samarbetsparners med Titans, och ingen är gladare över det än vi! TACK!

Hörner Consulting & Devolpment. Vår assisterande coach och en av våra stjärnbackar med rutin från Hockeyallsvenskan. Tack för stödet Jimmy!!

Wallenqvist bygg & renovering. En till Titans ikon som tyvärr inte kunde följa med på resen. Men stor-wallen var hela tiden med oss i sinnet. Sveriges bästa snickare mina damer och herrar, ni vet vem ni ska ringa nästa gång det ska renoveras!

Stort tack till Tobbe på Hockeygear. Den fetaste hockeybutiken i stan. Tobbe ser till att vi har svingrymma prylar så vi kan kompensera för våra begränsade skills på isen. Tobbe är också en stor anledning till att vi har så schysst merch!

Sista men inte minst har vi vår egna Hampus ”Hampe” Hallsten. 22-åringen som redan har en egen bilfirma. Hallsten Bil. Vilken kille! Lika grym som han är på isen lika grym är han på att sälja bilar. Köpa, sälja, byta? Ringe Hampe!!
Tack för mig!
/#21

171106

Segertåget rullar på!

Nu har det hänt grejer, vi börjar med att gå en vecka tillbaka i tiden.
Fredagen 27/10 beger vi oss till Sundbyberg för ännu ett Norrortsderby. Matcherna mot Sumpan brukar både vara känsloladdade och relativt jämna. Så vi kom dit med nästan fullt lag, taggade till tänderna. Vi genomför våra ordinarie förberedelser, uppvärmning i form av fotboll. Givetvis på liv och död. Jocke Andersson är i vanlig ordning stekhet i sin blåa (100 år gamla) TV-pucksjacka, Brithén står med händerna i fickorna och prickskjuter in stenhårda vrister, Lill-Wallen visar varför han valt en karriär som målvakt och jag själv snubblar mest på bollen och klagar på dåliga passar, fast jag nog är sämst av alla. Men jävligt kul har vi! Efter en ”sista-målet-vinner” seger till team Jocke/Tarning så beger vi oss tillbaka till omklädningsrummet. Vi gör sista förberedelserna och kliver ut på isen, redo för en tuff drabbning.
Men vad händer… Isen är trasig. Ett stort hål mitt på plan, med kringliggande tunn is gör matchen ospelbar. Domarna kan inte garantera vår säkerhet vilket känns fullt rimligt.
Matchen ställs in och kommer återupptas vid annat tillfälle.
Bara att packa ihop och åka hem, surt som fan. Det är ju tur att vi är ett jävla skönt gäng så vi åtminstone har kul även utanför isen.

Ny vecka, ny tisdagsträning. Full rulle som vanligt.
3 målvakter på plats och 16 hungriga lirare som kämpar, Lilja styr upp bra övningar, bra tempo, bra rull på boysen, Jimmy fyller på med sina erfaranheter: ”det var bättre förr”. Skämt åsido, Jimmy må vara en gammal räv, men satan vilket hockeykunnande!
I honom har vi en guldgruva i form av hockeyerfarenheter.

Efter en bra träning tar vi ledigt från hockeyn (troligt, man är aldrig ledig från Titans).
Efter resten av veckan passerar så har vi äntligen helg, och innan den hinner ta slut så har vi en ny fight!
Täby Titans-Norrort HC.
16 man dyker upp kl 20:00 på söndagskvällen, Ceres styr upp omklädningsrummet, så när laget dyker upp hänger tröjorna på respektive plats, snyggt inrättade, allt enligt NHL-paketet!

Efter ännu en spännande fotbollsuppvärming är grabbarna redo för nedsläpp.
Matchen inleds svajigt med spel åt båda hållen, men så drar Norrort på sig en utvisning, 8 minuter spelade, powerplay för Titans och vips så har vi 1-0. Brithén slår in pucken framspelad av Hampus och Jimmy ”Erik Karlsson” Hörner.
Vi får vänta lika länge till innan vi får se fler mål. Då kommer han, vår nya målspruta, #13 Challe Gutenberg och smäller in 2-0. Målet lika fint som framspelningen av Lilja och Christer. Även Tarning vill göra mål och då gör han mål, Christer assisterar och så har vi 3-0. Stabil ledning, men fortfarande tillräckligt jämt för att det ska vara spännande.

Efter en skön vila kliver grabbarna ut, domaren blåser igång och nytt fint mål av Challe. 4-0, Hörner och Christer framme igen.
Precis som vanligt, så slappnas det av och Titanerna är inte på tårna och så har vi både 4-1 och 4-2. Inte ok!
Men glädjen blir inte långvarig för Norrort, 30 sekunder senare så fixar Martin Poulsen biffen och ser till att vi har 5-2 på tavlan. Han nöjer sig inte där utan skjuter även in 6-2, stekhet! Matchen fortsätter vara händelserik och vi hinner få ytterligare en reducering från Norrort 6-3 innan två till nyförvärv presenterar sig. #11 Mattias Aminoff skjuter ett stenhårt skott och träffar kryssribban, #19 Nordqvist snappar upp pucken och smäller in returen och vi har 7-3. #19 Nordqvist får mersmak för poäng och spelar fram Hörner som gör sitt första (!!!!) mål i den vackra Titans tröjan! Grattis Jimpa, vår nya poängkung!

Tarning hinner göra 9-3 efter riktigt fint förarbete av Lilja och Challe. Resultatet blir till slut 9-4. Viktigt med seger och vi står nu med 3 raka segrar. En helt okej start på säsongen.

– Matchen var Christer Erikssons 70:e Titans match, riktigt stort!
– I sekreteriatet hade vi finbesök i form av Rickard Regnell, troligtvis därför både Alvén och Challe drog på sig en utvisning var, för att kunna surra med gamla coach.

Matchens 3 stars:
– Publiken: 29 pers en söndagkväll 21:30, det gillar vi!
– Martin Poulsen. Krigar alltid på i det tysta. Idag fick han fin utdelning. Det var han värd!

– Challe Gutenberg. Hans första match och han visar direkt sina kvaliteter. Riktigt snyggt!

171021

Hemmapremiär, derby och tre poäng!

Vi kliver in i matchsäsongens andra vecka. Efter en skön seger mot Hanson Brothers började uppladdningen inför grannkommunderbyt mot Ormsta HC 2 från Vallentuna.
Under veckan hade vi vår vanliga träning, många spelare borta pga sjukdom och skador. Men coach Lilja fick till ett bra pass och benen var tunga när grabbarna klev av.
Som vanligt rundade vi av natten med ett besök på Mcdonalds! Det gäller ju att fylla på proteinreserverna.
Veckan blev till helg och så stod vi där, lördag och bara timmar kvar till nedsläpp.
Titans skrapade ihop 11 hungriga spelare som var taggade inför hemmapremiären.
Förra årets två matcher mot Ormsta slutade med torsk på straffar i bortamötet, på hemmaplan fick vi dock upprättelse och vann med 4-2.
Ormsta blev tillslut seriesegrare när säsongen var slut. Som vi alla vet vann ju Titans serien året innan. Ännu mer bensin på brasan, inför det här laddade mötet alltså.

Matchen inledde med ett hårt jobbande Titans som spelade precis som vi övat på.
Målen trillade in och medans vi stod för 3-0 så satt Ormsta mest i utvisningsbåset.
Men som den gamla klyschan så svänger det snabbt. Bortalaget skärpte till sig och vips så hade vi 3-3 när det tutade för periodpaus.
Målskyttarna i perioden var vår evighetsmaskin #14 Tarning, fint framspelad av Jimmy ”Erik Karlsson” Hörner.
Hörner var även inblandad i 2-0 där han stod bakom förarbetet, innan vi i nummerordning #22, #21 och till slut #23 Haglund smäller in pucken i mål.
Carl-Christian ”CCM” Haglund (världens längsta namn?) nöjde sig inte där utan var framme och gjorde 3-0 efter förspel av Tarning och evigt unge Magnus Bejron Lagerqvist.
CCM har nu gjort 3 mål på 2 matcher, mycket imponerande!

Efter periodpausen var det två hungriga lag som kom ut på isen. Titanerna jobba hårt på varje puck och ville inte bjuda på någonting. 28 minuter in i matchen så blir det spel med 4 mot 4 på isen, efter varsin onödig utvisning.
Hörner bjuder Jocke Andersson på pucken som levererar en passning i världsklass fram till undertecknad. Helt fri med målvakten hade jag inget val utan kände mig tvungen att måla. Pucken mellan benen på keepern och så hade vi 4-3.

Därefter böljade matchen, Ormsta jobbade hårt för en kvitteringen, men Titans stod emot pressen och visade att man verkligen ville ha alla 3 poängen.
I matchens slutskede åkte en icke namngiven spelare på ett matchstraff efter en oturlig överkörning av en Ormsta spelare. 100kg Svensson-Brismo över sig i hög fart resulterade i tappad luft och en stunds vila på isen innan Ormsta spelaren kunde sätta sig och vila i båset, medans Sve-Bri fick ta en tidig dusch.

Sista minuten passade Ormsta på att spela utan målvakt, men trots spel 6-4 så stod vi upp och ställningen stod sig. 4-3 till Titans efter en spännande och rolig match.
Skönt att inleda säsongen med två raka 3-poängare. Vi fortsätter jobba hårt för att bjuda våra fans på ännu fler vinster och mål.

Matchens 3 stjärnor:

  • 3:e Jimmy Hörner. Stod bakom förarbetet i 3 av 4 Titans mål idag. Riktigt bra!
  • 2:a Henric Regnell. Återigen en riktigt bra insats med många idioträddningar!
  • 1:a Publiken. 41 personer en sen lördag kväll är vi nöjda med. Trots utebliven marknadsföring hittade ni dit. Vi hoppas kunna bjuda på ännu bättre och roligare hockey under hela vintern!Nu på fredag beger vi oss till Sundbyberg för ett förväntat toppmöte mot ”Tre klunkar”.
    Ta med dig polaren och några öl och hjälp oss kriga hem 3 till poäng i tabellen.
    Mot seriesegern 2018, GO TITANS!Tack och hej.
    / #21

171015

Äntligen igång!

Efter en hel vår och sommar är det är det åter igen hög tid för Titans.
Hockeysäsongen drar igång! I år är det även lite extra speciellt eftersom vi nu jubilerar 5 år som Sveriges (kanske) snyggaste hockeylag. I december firar vi vår 5-års dag och vi påbörjade i helgen vårt femte år i seriespel.
Vi kommer naturligtvis att uppmärksamma det här och fira hela säsongen lång! Inte missa!

Men vi går tillbaka och ser vad som hänt sen förra säsongen slutade.
I tabellen hamnade vi på en snöplig 3e plats. Vilket inte är helt fy skam, men efter att ha vunnit serien året innan hade vi högre ambitioner än en bronsmedalj.

Inför i år har vi tappat en del spelare. Bl.a. vår norrlandstrio som efter 2 härliga år bestämt sig av olika anledningar att gå vidare.
Även #20 Billman valde att tacka för sig och sina 4 år i tröjan.
Men istället har vi fått 4 härliga killar, grabbar eller kanske snarare gubbar.
Först ut har vi Charlie Gutenberg. Challe är stor och stark, skicklig på klubban, har ett bra skott, hittar dom svåra passningarna och är en så kallad ”smart” spelare.
Listan kan göras hur lång som helst, så istället för att jag rabblar vidare, kom ner nån match och se för er själva.
Challe tar över tröja nummer 13, efter Andreas Persson, som lägger sin matchkarriär på hyllan men fortsätter att vara med och träna, hänga och vara en del av Titans ändå, vilket vi är väldigt glada för.

Nästa spelare som dök upp när vi startade upp var Mattias Aminoff. Matte kommer senast från ett 10-årigt uppehåll från hockeyn, men låt er inte luras, den här killen vet vad han gör. Fostrad som junior i AIK och med seniorhockey i både Vallentuna och Österåker (när dom var bra), så har Matte full koll på vart målet står och vart pucken ska in, något han inte är sen med att visa på gång på gång på isen. Här har ni en till anledning att följa med på vårt matchtåg i Stockholms olika ishockeyhallar i vinter.

Från ingenstans dök Anders Wallén upp. Walle är en spelare som hållit sig gömd från våra scouter och gömt sig under radarn. Men ni vi väl fick tag på honom och han dök upp hos oss var det ingen tvekan om att vi fått en riktigt bra kille och en grymt duktig målvakt!
Efter en försäsongsmatch nu under hösten fick han smeknamnet ”Muren” efter ha räddat närmare 50 skott!

Det senaste förvärvet, är en namne till mig, Victor Nordkvist. Så vad vi ska kalla honom, för att undvika förvirring är än så länge inte klart, Nordkvist, Norden eller kvisten. Time will tell.
Victor är en riktigt skön lirare, som direkt kommit in i gruppen och bidrar först och främst med ett riktigt bra skägg! Vi är många som hoppas att han låter det växa säsongen lång
På isen är Nordkvist en riktig kämpe och krigar tills slutsignalen går!

I helgen drog seriespelet igång. Vi ställdes mot herrarna i Hanson Brothers. Spelplats var Stockholms troligtvis finaste ishall, Husby ishall.
Som vanligt när pucken släpptes var vi inte på tårna och vi hamnade direkt under press i egen zon. Efter några minuters kaos började det ljusare ut och matchen vägde fram och tillbaka. Sen kom den, som en käftsmäll på posten. 1-0 Hanson.

Grabbarna vaknade nu till och insåg allvaret. Redan 30 sekunder senare kunde #23 CCM (Carl-Christian Haglund för den ovetande) skjuta in kvitteringen efter mycket fint förarbete av vår taktiska officer Jimmy Hörner!

Resten av perioden var Titans för hela slanten. Martin Poulsen var kall när han sköt in 1-2 efter en sanslöst fin passning av #4 Christer Eriksson. Stort jubel och glada miner i Titans bås.
Ytterligare några minuter senare kom 1-3 genom #15 Calle ”Brittan” Brithén, framspelad av #19 Norden-kvisten-Nordkvist, stort grattis till första Titans poängen!

Halvminuten senare var det dags för nästa nyförvärv att presentera sig. #13 Mattias ”Ammi” Aminoff smällde stenhårt in returen från min misslyckade köksvägen. Stor glädje utbröt givetvis. Kul Matte och stort grattis till första Titans baljan. Jag är övertygad om att vi kommer få se många fler av den varan.

I andra perioden tappade vi greppet och kommandot och släppte till en onödig reducering som senare blev till slutresultatet. 2-4.

Kvällens 3-stars
3: Henke Regnell. Han slukade nästan varenda puck han fick emot sig, riktigt bra!
2: Christer Eriksson: Riktigt bra, passningen fram till 1-2 målet var världsklass!

1: Publiken. 6st hjältar på plats. Vi tackar för stödet och lovar bättring till nästa gång!

Tack för mig, vi ses på lördag va?
/21

Säsongen 2016/17

Matcher, mål och galet bra stämning. Täby Titans är igång igen!

Äntligen var vi igång igen. Efter sju månaders uppehåll från hockey, träning och varandra så var det äntligen dags! Titans gick på is. Hur det såg ut? 20 st Bambi, med pingislungor och en klubbkänsla likt Sunes jul.
Men efter några sena måndagskvällar i Hägernäs ishall började det kännas rätt igen. Vi hann däremellan med ett besök hos Tobbe på hockeyaffären Hockeygear i Solna.
Där var det som om att man släppte in en gäng barn i en godisaffär. En mycket trevlig och rolig kväll. Stort tack!

Första matchen då? Jo, den spelades mot IK Hephata den nionde oktober. Det som vi minns från matchen är att General Manager, Ceres Brismo, fick vara med på en TV-intervju. Ni kommer kunna se resultatet av den senare i vår, vi håller er uppdaterade.
Annars var det mest spel mot ett mål. Martin Poulsen satte ribban för säsongen och gjorde ett fint hattrick, hans parhäst Hampus ”det är bara att betala” Hallsten, var nästan lika glödhet och bjöd på 2 fina mål.
Även Titans tuffing Robin ”Skägget” Hedin gjorde mål, liksom årets stora nyförvärv Andras ”EA” Lilja som gjorde sitt första i den orangea tröjan.
Lill-Wallen i buren gjorde sitt och höll nollan. 8-0 slutade matchen. Hephata stog upp bra och krigade hela matchen och var en värdig motståndare.

Veckan efter var det dags igen, den här gången en väldigt tidig seriefinal, mot våra stora rivaler AC Camelen. Camelen och Titans har en fin historia bakom sig, med en varsin serievinst dom säsongerna vi spelat i den här serien. Matcherna brukar vara jämna tillställningar med kul och fin hockey. Inget undantag ikväll.
Matchen inleddes kul för dom 30-talet Titaner på läktaren. #10 Lilja gjorde både 1- och 2-0, bägge var riktigt snygga. Med dom siffrorna gick matchen till halvtidsvila och ut från den kom två nya lag. Titans kom ut på en grilla och AC Camelen var taggade till 1000 och redo att vända matchen.
Det gjorde dom också, då dom i matchens sista minut satte avgörandet 2-3. Ridå!
Matchen vill vi nog helst glömma och gå vidare ifrån. Positivt från matchen var att vi hade ett nyförvärv som gjorde sin första instats i Titans tröjan. Jimmy Hörner, en riktigt vass back som kommer lyfta vår defensiv den här säsongen. Jimmy tar med sig erfarenhet från hockey på toppnivå och med hans rutin kommer nog hela backlinjen höja sig ett snäpp eller två.
Kul också med båda bröderna Regnell på isen samtidigt. Rickard agerade tuff back, medans Henke fick agera mur i egna målet, och vi kan nog enas om att han blev kvällens first star.

Desto roligare skulle det bli en vecka senare. Ny söndag, ny ishall, ny match. Kvällens motstånd stod Hanson Brothers för.
En kul match där det redan 5 minuter in i 2a perioden stod 6-1. Johan ”Viskarn” Mikaelsson hade inlett målskyttet, Andreas Lilja gjorde sitt 3e för säsongen, Shabbe ”Josefsson” Yousefali gjorde säsongens första, till hela lagets stora glädje! Även undertecknad lyckades på något sätt få in 3 mål bakom Hansons keeper. Ännu ett nyförvärv fick presentera sig, Jocke Andersson, skolad och fostrad som så många andra Titaner i IFK Täby. Jocke stod för en stabil insats och krönte den med några tuffa tacklingar.
Matchen slutade 6-3 till det Orangea laget från Täby som därmed var på vinnarspåret igen.

Oktobers sista match spelades på hemmaplan, för motståndet stod Skå IK.
Som vanligt på matchtiden 21:30 skridade våra Titans-krigare ut på isen. För dom 20 tappra åskadarna på plats väntade en storseger.
Dock så hann Skå något överaskande få in 0-1 bakom ett sovande Titans.
Därefter presenterade sig Carl ”Zlatan” Brithen sig för första gången i år, då han på egen hand satte kvitteringen. Några minuter senare gjorde ”second-line” en fint mål, där alla 5 spelare var inblandade, innan undertecknad något turligt fick in 2-1.
Brithen som inte var nöjd med varken resultat eller sitt egna målskytte satte 3-1 framspelad av David ”Bill Hader” Nyqvist.
Skå hann reducera innan lagen gick till paus med ställningen 3-2.

Några minuter in i 2a och sista perioden fick äntligen Christoffer ”Jullen” Sommar göra sin första Titansbalja. Målen fortsatte trilla dit, Magnus ”Mange Magnet” Billman gjorde sitt första för i år och till slut stod 12-2 på tavlan när tutan tjöt. Noterbart var att titans hade 3st (!!) hattrick-skyttar för kvällen, Brithen (4mål), Viskarn och #21(3mål).
Tabellen efter 4 matcher visar att Titans har 1 poäng upp till serieledning, där Bele Barkarby just nu huserar. I seriens poängliga ser det däremot ljusare ut, med hela 4st Titaner högst upp i listan. Stort!

Under samma vecka genomfördes även en Swisha Titans-kampanj.
Syftet med det hela var att Titans behöver hjälp ekonomiskt den här säsongen, för att kunna finansiera flera stora kommande projekt. Och för att inte ruinera våra spelare sträckte vi ut en hand till våra fans. Resultatet var makalöst. 11911Kr slutade siffran på. Att det skulle bli lyckat hade vi aldrig kunnat tro. Men tack vare fantastiska fans så blev det en succé. Åter igen, STORT, STORT tack! Ni är helt galet bra. Och som jag skrivit tidigare så hoppas vi kunna bjuda tillbaka med lite rolig hockey och även fortsätta vår strävan efter vara det snyggaste laget i Sverige.

Avslutningsvis vill jag även tacka Military Work och deras VD Mikael Karlsson som åter igen visar ett stort Titans-hjärta då vi kommit överens om ett fortsatt sammarbete över den här säsongen.
För dig som inte vet vilka MW är, gå på deras hem- och Facebooksida och kolla. Ett väldigt spännande bemanningsföretag att följa. Behöver du bra, duktig och pålitlig personal till ditt företag, tveka inte. Välj Military Work.

Slutligen vill jag passa på att be er boka in fredag den 16 december. Sista matchen för året innan juluppehållet, då satsar vi allt på att fylla vår hemmaborg.
Vi kommer ta fram nya souvinirer, vi kommer ha eget cafe, även genomföra våran populära puckkastningstävling och mycket mer.
Skriv in i kalendrarna och börja fundera på hur många ni kan få med er ner till Hägernäs.
Visst känns det som att det är dags att slå vårat gamla publikrekord?

Skönt att rosta av skrivfingrarna, det kan ju bara bli bättre.
Fortsätt stötta Titans, vi behöver er, tack för mig!
GO TITANS!
/#21

seriesegrare
160310
En sammanfattning av säsongen

Det har nu gått lite mer än en vecka sen vi spelade den sista seriematchen och man börjar sakta inse att nu var det slut för den här gången. Jag tänkte ge mig på någon form av sammanställning av säsongen, för att knyta ihop säcken lite.

Det här var alltså Täby Titans tredje säsong och för första gången så slutade det med serieseger! Jag som kapten och ordförande är sjukt stolt, jag tror grabbarna i laget känner detsamma och hoppas även att våra trogna supportrar känner sig glada när dom tänker tillbaka på året som gått.Vi kan konstatera att det inte var något snack om vilket lag som var bäst i årets serie, statistiken talar sitt tydliga språk: 21 matcher, 18 vinster, 3 oavgjora. Av dom tre vanns en på straffar, en på övertid och en förlorades på övertid. Laget gjorde 126 mål och släppte bara in 39. Vi hade tre spelare i seriens top-10 poängliga, skytteliga och vann målvaktsligan. Vi slog vår största konkurrent; AC Camelen i alla 3 matcherna med siffrorna 0-2, 9-3 och 2-3.Jag tänkte egentligen inte skriva så mycket mer om matcherna och säsongen, däremot tänkte jag ge er grabbarna bakom siffrorna, dom som gjorde jobbet. Vi börjar med vår bäste spelare:#1 Publiken. 417 personer var ni på totalt 10 hemmamatcher, vilket gav oss ett snitt på 42 åskådare per match. Ni var med oss på hela resan och vi hoppas att vi kan fortsätta räkna med ert stöd på såväl hemma som bortaplan. Ni är bäst!#2 Markus ”Wallen” Wallenqvist. En av lagets störste spelare som sällan förlorar en tekning. Wallen har även den bästa backhanden i hela div5, vilket många målvakter fick erfara under säsongen!#3 Johan ”Viskarn” Mikaelsson. Fjolårsförvärvet är en av lagets bästa backar och var väldigt tongivande i seriesegern. Sprider ett lugnt på isen med sina uppspel och blick för spelet.#4 Christer ”Fisker” Eriksson. Missade inte en enda minut av säsongens matcher! Inte ens en utslagen framtand under en match kunde stoppa vår stjärncenter från att spela. Lagets mest osjälviska spelare, både på och vid sidan av isen.#5 Robin ”Skägget” Hedin. Ny för säsongen och tillhör den ökända trion ”Brynäs-ligan” tillsammans med #3 och #19. Kom in och imponerade stort den här säsongen med en grym målkänsla från blålinjen och tvekar inte att stå upp för sina medspelare när det behövs.#6 Patrik ”Puffla” Eriksson. Visade vägen för hela laget när han i säsongens första match mot rivalen Ormsta HC gjorde det viktiga 1-0 målet. Har varit en viktig allround spelare i laget under hela säsongen.

#7 Jens ”Teddan” Tedmar. Står för en tuffhet i egen zon och är ingen man vill ha bakom sig i sarghörnen. Var den back som stod för flest assist under säsongen.

#8 Martin ”Vilken ishall ska vi spela i” Poulsen. Lagets stora glädjespridare både på isen och utanför. Alltid glad, alltid pepp. På isen verkar han aldrig kunna bli trött och kämpar och sliter som ingen annan.

#9 Anders ”Börje” Eriksson. Lagets ohotade skyttekung. Har Börje pucken i anfallszon så kan man räkna med att det kommer skjutas och inte sällan slutar det med mål. Har en tendens till att få motståndarnas målvakter att plötsligt bli korvsugna innan han enkelt lägger in pucken i mål. 29 st blev det under säsongen.

#10 Johan ”Myggan” Brottman. Spelade halva säsongen med laget innan han valde att lämna för Österåker för att hjälpa dom hänga kvar i div3.

#11 Marcus ”Mack-Attack” Ekengren. Titans motsvarighet till Erik Karlsson. 8 mål och 18 poäng blev det vilket gjorde Mack-Attack till bäste målskytt och poängplockare av backarna. Står för ett högt tempo och släpper sällan förbi sig någon motståndare.

#12 Magnus ”Bejron” Lagerqvist. Titans äldsta spelare. Det Bejron saknar i fart tar han igen med rutin. Mästare på höfttacklingar, vilket många motståndare har fått erfara. Avlutade säsongen med att göra sitt enda mål, ett skott från över halva plan som nog chockade både med- och motståndare.

#13 Andreas ”Adde P” Persson. Skadade sig oturligt inför säsongen och drog hälsenan. Har därför inte kunnat vara med något under säsongen. Men tog sig an rollen som assisterande coach och gjorde det med bravur. Flera av säsongens matcher vanns tack vare Adde i båset. Vi är många som ser fram emot en comeback under nästa säsong.

#14 Shabbe ”jag är före Billman” Yousefali. Inledde säsongen tungt med måltorka ett antal matcher, men visade upp en ny sida som framspelare vilket han gjorde riktigt bra. 10 st snygga framspelningar kom från Shabbe under säsongen. Hann även göra ett antal snygga mål under året.

#15 Robin ”Mördarn” Nilsson. Lagets stora Titan. Stark som en oxe och ett skott som får målvakterna att darra. Det blev bara med 4 matcher innan skador satte stopp för mer spel. Hann under dom få framträdande göra mål, skrämma slag på flera motståndare och även lacka ur som bara Robin kan.

#16 Jesper ”Jeppe” Nowak. 3 matcher blev det under året, därefter blev jobb, familj och en nyfödd son det som tog upp merparten av Jeppes tid. Vi hoppas att vi får se mer av Nowaks fina uppspel under kommande säsong.

#17 Micke ”Sealine” Sjölin. Ny för i år, men skämdes inte för sig. Under 9 matcher fick publiken njuta av urkraften i lagets norrlänning, 7 mål och 8 assist gjorde han. Hade vi fått se mer av Sealine den här säsongen hade vi kanske haft 2 poängkungar i laget. Vi är många som ser fram emot nästa säsong med honom på isen.

#18 David ”Brynäs” Nyqvist. Även David är ny för i år och skulle visa sig vara en mycket tongivande spelare. Med ett skott som få kan mäta sig med och även en gedigen klubbskicklighet var det många motståndare som lurades upp på läktaren. Var nära under hela säsongen och fick till slut göra sitt första Titans-mål, ett snygg slagskott från blålinjen.

#20 Magnus ”Mange Magnet” Billman. När Mange kommer in i zon med fart, då kan man räkna att det kommer smälla inom kort! Han älskar att dra iväg stenhårda slagskott. En kämpe som sliter hårt och även gör många poäng.

#21 En medioker spelare, som ibland lyckas hitta nätmaskorna. Brinner för Titans.

#22 Hampus ”Stekarn” Hallsten. Kom in i slutskedet av försäsongen, och var direkt en frisk fläkt i laget och på isen. En av våra yngsta lirare som med sin snabba skridskoåkning och höga fart fick avsluta säsongen som målskytt.

#23 Carl-Christian ”CCM” Haglund. CCM missade stora delar av säsongen pga en krånglande rygg. Hann göra lika många poäng som matcher han spelade. Hoppas på se mer av Haglund nästa säsong!

#25 Carl ”Stor-Puffla” Brithén. Kom in mitt under säsongen och hade oturen att debutera i säsongens enda nederlag, i matchen mot Göta borta. Revanscherade både sig själv och laget i nästa möte mot Göta och gjorde där sin första Titans-balja. Avslutade säsongen med mål i dom sista två matcherna. Vi hoppas att ”streaken” håller i sig i många matcher nästa säsong.

#30 Andreas ”Lill-Wallen” Wallenqvist. Två framträdanden blev det under säsongen och endast ett insläppt mål. Med det visade Lill-Wallen att han har dom rätta kvaliterna som krävs av en backup, att vara hetast när det gäller! Kom tvåa i målvaktsligan för reserverna.

#31 Henric ”Henke” Regnell. Vann välförtjänt hela seriens målvaktsliga och visade i match efter match att han utan tvekan var seriens bäste. Räddade laget vid ett flertal tillfällen, och hade vi delat ut matchens lirare hade Henke utan tvekan varit den som kammat flest. Gjorde sin överlägset bäste säsong i Titans-tröjan.

#51 Rickard ”Coach” Regnell. Gjorde i år inga framträdanden som spelare, men desto fler som coach i båset. Visade sin förmåga att kunna förändra matchbilden, då han vid ett flertal tillfällen vände underläge till vinst. Vi är många som hoppas att coach snörar på sig grillorna till någon match nästa säsong och visar hur hockey ska spelas!

# Christian ”Cricke” Alvén. Det blev 3 matcher för Mr Titans den här säsongen. Givetvis krävdes det inte fler för att göra mål heller. När han inte spelade gästspelade han några gånger i sekreteriatet där han agerade speaker till publikens stora nöje. En stor profil som sprider mycket glädje och energi kring hela föreningen!

# Filip Ripé, Christoffer Sommar, Jimmy Hörner och Erik Annerstedt är fyra nya spelare som Titans-publiken inte fick se särskilt mycket av den här säsongen. Vi välkomnar er till laget och ser fram emot många matcher med er på isen under kommande säsong.

#Ceres ”GM” Brismo. Vi sparade det bästa till sist. Lagets hjärta och själ. Hon som ser till att allting i laget funkar. När det är hemmamatch är det Ceres som roddar hela skeppet. Även hjärnan bakom allt som händer runt omkring laget såsom sociala medier, hemsida och allt grafiskt som tas fram.

Tack för den säsongen, och tack för mig. Jag ser fram emot att se er på läktaren i Hägernäs ishall till nästa höst. Tills dess, hare bäst och GO TITANS!

/ #21160221
Sista söndagen i Hägernäs.

Då var den här, sista hemmamatchen för säsongen. Och det var inte vilka som helst som kom på besök, anrika IK Göta med hela 9 (nio!!) SM-guld i hockey stod som gäster för kvällen. Senast vi möttes slutade det med förlust på övertid i Stora mossens ishall. Så det var 12 laddade Titaner som dök till match. Stämningen i laget var mycket bra när spelarna klev ut på isen, idag fanns bara en sak i sikte: vinst!

När dom domarna (Tobias och Carl-Jan), som för övrigt skötte sin uppgift mycket bra, väl släppte pucken så var det full fart från början. Titans inledde piggast med mycket puck och skapade en hel del halvchanser. Det dröjde bara 6 minuter in i matchen innan Robin ”Skägget” Hedin fint sköt in pucken från blålinjen, framspelad av Christer ”Fisker” Eriksson. Bör tilläggas att målet gjorde i powerplay. Det här gav Titanerna eld i baken och dom fortsatte trumma på och bara två minuter senare så var det dags igen. För första gången den här säsongen, utan assist, via köksvägen(!) så smäller han in den, Carl ”Stor-Puffla” Brithén. Ett riktigt krigarmål!

Som så många gånger förut så innebar en 2-måls ledning att grabbarna började slappna av, och efter en onödig utvisning reducerar Göta till 2-1 i periodens slutskede. Dom visade tydligt att dom inte gett upp. Några minuter senare blåste signalen och det var dags för periodpaus.

Under vilan kom vi överens om att fortsätta som vi gjort första 20 och vara mer noga i alla moment, helt enkelt göra det vi alla lärde oss som 7-åringar i hockeyskolan. Med dom riktlinjerna så skulle det räcka långt.

Ett för dagen nytt forwardspar i form av undertecknad och Anders ”Börje” Eriksson, började leverara några minuter in i den andra perioden. Först 3-1 av #21 framspelad av Börje och några minuter senare frispelar jag Börje som gör det han gör allra bäst, nämligen mål. 4-1! Målet kommer i ett viktigt läge, direkt efter Götas timeout. Nu gällde det bara för det orange laget att hålla ut sista minuterna.

Dock visar vi att vi inte nöjer oss där, Markus ”Stor-Wallen” Wallenqvist gör matchen sista mål som innebär 5-1.
När slutsignalen går så kan vi konstatera att vi verkligen gjort Hägernäs ishall till vårat hem. 10 matcher har vi spelat, samtliga har slutat med vinst. Mycket tack vare våran trogna och gedigna publik som alltid finns där med sitt stöd. Närmare 50 stycken för kvällen, vilket får ses som en riktigt bra siffra, en sen söndagkväll i februarimörkets Täby.

Vi tar med oss poängen, glädjen från vinsten och ser fram emot säsongens sista match, som spelas kommande söndag då vi gästar IK Hephata i den mycket fräscha ishallen i Husby.

Vi hoppas att så många av er som möjligt dyker upp då.
Tack för en kul kväll och tack för mig!

/ #21

 160131

Segertåget rullar vidare

Söndagkväll och ny Titansmatch. För andra i helgen i rad spelade vi på hemmaplan, Hägernäs ishall. Den här säsongen har vi varit riktigt starka i vår hemmaborg och radat 8 vinster på lika många matcher. När kvällen var slut skulle den siffran visa 9.
För den fåfänge så kan man konstatera att kvällens två lag, är seriens kanske snyggaste lag. Titanerna inspirerade av Philadelphia Flyers och Sundbyberg av San José Sharks.
När pucken släpptes var det hemmalaget som började bäst och det tog inte mer än 4 minuter innan #12 Magnus Bejron Lagerqvist smällde in 1-0 från halva planen, viktigt mål och Bejron visar att gammal är äldst! Titanerna fortsatte i ett rasande tempo med hög press på dem blåklädda, och det skulle visa sig vara ett lyckat recept. Mange Magnet pricksköt fint in 2-0. Därefter var det dags för Börje att kliva fram och visa varför han är lagets bäste målskytt. 3-0 och 4-0 kom två byten i rad, och det senare målet lurade han upp målisen på läktaren innan han kyligt la in pucken i kassen.Efter ett fint samspel av Titans andra femma som sånär resulterade i mål, så fick dom en ny chans. Fisker Eriksson vinner tekningen till #14 Shabbe Yousifali som enkelt på backhand la upp pucken i krysset. Ett mål signerat en gammal van målskytt som äntligen vaknat till liv. Perioden slutar 5-0 till Titanerna och det var den bästa hockeyn som Titans har visat på den här sidan av det nya året. Under paus konstaterades att vi bara behövde fortsätta på samma spår i ytterligare 20 min för att kunna få med oss dom 3 poängen.Men trots att Titans börjar perioden med powerplay så chockade Sundbyberg med en till synes enkel reducering, då nr #6 Filip Johansson enkelt snurrade upp dom orange på isen och kunde mycket vackert skjuta in 1-5. Kalldusch för Titans och ett uppvaknade för Sumpan.Därefter vacklar matchen fram och tillbaka, fortfarande relativt högt tempo med mycket kontringar från båda lagen och få avblåsningar.
Spelet fortsatte bölja tills Mackan Ekengren tröttnade och smällde in 6-1 framspelad av Martin Poulsen. Några minuter senare presenterade sig Titans senaste nyförvärv Carl Brithén med sin första poäng i Titans-tröjan då hans stenhårda skott blev en retur som undertecknad själv kunde smälla in, 7-1. Det blev matchens slutresultat. Värt att notera är att Henke Regnell storspelade i kassen och noterades för 29 räddningar! En mycket rolig match, där vi vill passa på att tacka både motståndarna Sundbyberg HS och domarna för ett mycket bra jobb.Även ett stort tack till dom 20-tal fansen som fanns på plats!Nu har vi endast 4 matcher kvar av säsongen. Så missa inte chansen att se Titans kriga om seriesegern. Vi ses nästa söndag, GO TITANS!
Tack för mig!/ #21151101
Toppmötet som vi alla väntat på

Helgen var på väg mot sitt slut, söndagen var här. Vilket för den här årstiden allt som oftast innebär att Titans har match! Den här dagen var inget undantag. Men just idag kändes det lite annorlunda. Titans skulle bege sig till den vackra (nej), fräscha (absolut inte), härliga (beror på vem man frågar) ishallen Zinkensdamm. Ishallen som helt saknar läktare, bekvämligheter och värme. Vad den däremot inte saknar är ett hemmalag, här spelar dom regerande mästarna från div 5 Norra: AC Camelen. Inför matchen så var båda lagen obesegrade, Titans hade fyra raka 3 poängare, medan Camelerna hade en övertidsvinst i en annars bländade segersvit.Det märktes på laget att det var en speciell match.
Alla spelarna dök upp, alla var mer eller mindre i tid, och t.o.m. Johan ”Fysfenomenet” Brottman var med på uppvärmningen (2-nudd med fotboll i ring). Något som troligtvis inte hänt sedan han spelade pojklagshockey för 20 år sedan. En gedigen uppladdning med andra. Titans och Camelen har möts 3 gången tidigare, två gånger på Zinken och en gång i Hägernäs. Alla tre mötena har slutat med att hemmalaget har fått segra och gästerna har fått åka hem utan vare sig seger eller poäng. Det var något Täbygrabbarna tänkte ändra på den här gången.
När laget tågade ut på isen var dom laddade till 1000, den laddningen försvann dock ganska snabbt när man insåg att hemmalaget endast ställde upp med 6 utespelare och en stackars målvakt. Nånstans där tog övermodet och lättjan över hos Titanerna, och från ”läktaren” kunde man nog uppfatta det som att det orangea laget bara ställde ut grillorna och räknade med att det skulle lösa sig själv.
Nedläpp och nu väntade 20 minuter hockey, där hemmalaget trots endast 1 avbytare var det bättre laget. Även fast Titans vann skotten med 18-6 så var nog Camelen dom som var närmast att göra mål.
Efter en kort periodpaus, med nya instruktioner från Coach Regnell så var det dags för matchens sista period. En period som fortsatte som den tidigare slutat. Ett bortalag som slarvar med puck, lägger för svåra passningar och inte gör sitt jobb. Medans hemmalaget spelar extremt taktiskt och följer sin matchplan fullt ut. Efter några utvisningar var så var det  Ä N T L I G E N dags för ett mål. Det var inte vem som helst fick känna på nätet, Magnus ”Mange Magnet” Billman, smällde (efter världens längsta laddning) in ett slagskott bakom den storspelande Camelen-målvakten. 0-1 och nu blev spänning. Skulle Titans hålla i det här, skulle Camelen orka få in en kvittering eller skulle det bli proppen ur för Titanerna? Bara minuten efter ledningsmålet så fick Titans ett nytt jätteläge, Christer ”Fisker” Eriksson bröt sig igenom försvararna och kom nästan fri med målvakten. Dock blev det lite för tight, så istället för mål valde han att tackla målvakten och ta en utvisning. Powerplay för Camelen och nu blev nervigt i bortabåset. Man redde dock ut det även den här gången, mest tack vare en jätte i Titans-buren, Henke Regnell! Matchen närmade sig slutet och Camelerna jagade febrilt en kvittering, men istället kunde Robin Nilsson utöka ledningen till 0-2. En mycket lovande inledning från Robin ”Mördarn” Nilssons premiärmatch.
Matchen slutade med bortaseger 0-2 till Titans. Och trots att laget varken spelar bra eller imponerar så vinner man igen. 5 raka vinster, 15 poäng och en målskillnad som visar 30-7 visar ändå att Titans-fansen har mycket att se fram emot under resterande 16 matcher!
Det bästa från dagen? Publiken på plats, 15 personer, som samtliga hejade på Titanerna. Stort!
Henke Regnell håller nollan igen. Gör han sin bästa säsong i Titans historia? Vi håller tummar för det.
Och sist men inte minst, Titans lyckas för första gången slå Camelen på bortaplan. Jag hoppas att vi kan göra det till en långvarig tradition!
Tack till er som kom och kolla, tack också till er som följer oss via sociala medier och även på andra sätt stödjer oss! Ert stöd betyder allt!
Nu laddar vi om inför nästa helgs drabbning mellan Titans och Göta/Traneberg. Vi ses i Hägernäs!Tack för mig, Go Titans!
/ #21

11147120_1053055591373456_6859573573858343311_n

151026
En vecka, två matcher, tre+tre poäng

En relativt lugn Titans vecka har passerat. En träning och två matcher har avhandlats.
Vi har fått tillbaka en skyttekung efter några matchers avstängning och fått in några fler nyförvärv i målprotokollet. Men vi börjar i rätt ände.

Söndagen den 18 oktober, en dryg vecka sen. På isen ser det ut som Philadelfia Flyers gästas av San Jose Sharks. I själva verket är det Täby Titans som tar emot Sundbyberg HS, även kallade ”Tre klunkar”. Efter islossningen mot SKÅ veckan innan, hade nog publiken hoppats på en målrik match även denna kväl. Mål fick dom, dock hyfsat jämt fördelade mellan dom bägge lagen.

Matchen inleddes med att Christer ”fisker” Eriksson fick göra säsongens första mål i PP. Vackert framspelad av först David Nyqvist från blå linjen, via undertecknads suspensoar. 1-0 stod det på tavlan och SHS vaknade till liv.

Matchen pendlade fram och tillbaka. Titans hade svårt att hitta nätmaskorna trots bra lägen. Istället kunde gästerna från San Jo… jag menar Sundbyberg, kvittera, ta ledningen (via ett lite oturligt självmål), och även utöka ledningen. 1-3. Ridå! Läget var frustrerat i Titans båset. Innan halvtidshornet hann ljuda fick vi istället se ett nyförvärv kliva fram. Robin Hedin, tog saken i egna händer och fick mycket vackert in en reducering för Titans. 2-3 och halvtid. Under pausen styrde coach Regnell upp planen för sista perioden.

Perioden inleds med att Titans assisterande Cap; Jens Tedmar var lite för het och drog på sig en tvåminutare för roughing. Och nog tog han åt sig av sin utvisning, för bara några minuter efter att han blivit utsläppt dundrade han in kvitteringen. En riktig kanon, från blålinjen upp i krysset. Publiken jublade, grabbarna i båset jublade och givetvis var även Jens glad som en lax.

10 minuter kvar, matchen pendlade fram och tillbaka. Bägge lagens målvakter fick svettas om vartannat. Men tillslut kom det, matchavgörandet. Och det var ingen mindre än den tvåfaldige vinnaren av, bästa back priset, Marcus ”Mack-attack” Ekengren som smällde in 4-3. Stort jubel och nu började det bli nervöst.
Sista minuten tog SHS ut sin för kvällen väldigt duktige målvakt, men trots övertag med en man mer, kunde Titans rida ut stormen. Sifforna stannade vid 4-3. Efter att ha tackat den 28 personer gedigna hemmapubliken firades det som vanligt, riktigt ordentligt med TTFU i Titanernas omklädningsrum. Stort tack till vår fina hemmapublik som alltid är på plats och följer oss!

Från en söndag till nästa, hann laget med en träning. Därefter var det söndag på nytt och bortamatch mot det nybildade laget Stockholm Bucks, som håller till på Lidingö. I Danica-annexet´s tält ställde Bucks upp i sitt helgröna ställ och Titanerna kom i sitt orangea.

Till den här matchen var han tillbaka. Mannen, myten, legenden. Titans skyttekung och även poängkung från dom två tidigare säsongerna. Anders ”Börje” Eriksson. Visst var det en taggad Börje som var tillbaka. Efter ha sonat sitt brott från tidigare säsong, med en 5-matcher lång avstängning var han hungrigare än nånsin, och även smalare(?) än någonsin. Toppform direkt helt enkelt.

Matchen i sig behöver jag nog inte gå in i detalj på. Men det vi kommer ihåg från den tidiga morgonmatchen är Börjes 5 mål och 5 assist. Även att Johan Brottman fått tillbaka sin andra halva och därmed kunde smälla in 5 mål han också. Nyförvärvet Erik Annerstedt ville även han presentera sig. Med ett stenhårt (nåja) skott från blå linjen, via både målvakt och kanske även täckande medspelare fick han göra sitt debutmål i den orangea stället. Stort grattis!

Slutresultatet blev 3-14. Även undertecknad fick göra tre mål, varav ett kom från, andra matchen i rad, suspen. Förra gången var det assist, den här gången direkt i mål. Det behöver inte alltid vara vackert…

Nu laddar vi om inför nästa helgs seriefinal, då Titans beger sig till Zinkensdamm för matchen mot serietvåan AC Camelen. Dessa matcher har visat sig bli till riktiga nagelbitare med bra hockey och mycket mål. Så avboka era planer för söndagskvällen och bege er till Zinken, grabbarna behöver erat stöd.
Väl mött och tack för mig.

/ #21


 

151010
En vecka, tre premiärer, ett tydligt mål

 

En väldigt händelserik Titansvecka har passerat. Den inleddes med premiär nummer ett: Titanen. Vår egna tidning! Ett frö som såddes under ett styrelsemöte under vårkanten, som sedan har fått växa fram under sommaren, och efter mycket slit och många timmars hårt arbete tillslut fick blomma ut. Åtta sidor fyllda med artiklar, spelartruppen, statistik, historia, ord från våra partners och annat. 6000 exemplar dök upp på en pall, redo att delas ut till hushåll i hela Täby. Så lördagen inleddes med att 15 glada killar och tjej från Titans tog en bunt tidningar och gav sig ut. Några timmar senare var jobbet gjort. Ett halvårs slit, borta på bara några timmar. Resultatet är dock oklart. Men vi är sjukt nöjda, och hoppas även att våra annonsörer känner likadant.

Premiär nummer två var seriepremiären. Den har hamnat lite i skymundan under upptakten av säsongen, men nu var dagen här. Tre femmor och två keepers gav sig iväg på säsongens första anhalt. Vallentuna ishall och det tunga derbyt mot Ormsta 2. Ett för året nytt lag, som vi inte visste särskilt mycket om. På läktaren hade närmare 50 hockeysugna supportrar samlats, ca hälften av dom med sympatier för det Orange-vita laget. Matchen var en relativt sömnig tillställning, tills 18 min in i perioden då Patrik ”Puffla” Eriksson avlossade kanonen och visade vägen, 1-0 var ett faktum. Innan perioden tog slut, hann även Kaptenen för Titans måla, och när paussignalen gick visade tavlan 0-2 till Titanernas favör. Trots ledning var det inga muntra ord i omklädningsrummet. Med lite svordomar och ryggdunkningar hoppades Täbylaget gå in i andra perioden och avgöra. Istället präglades matchen av två stycken duktiga målvakter, ett lag som ville spela hockey och ett lag som mest ville spela fysiskt. Siffrorna stod sig till matchens sista minut, då en puck letade sig förbi en annars het Henrik Regnell. Plötsligt blev det väldigt nervöst. Men närmre än så kom inte Ormsta och Titans kunde åka hem med 1-2, 3 poäng och en skadad stjärna, då Johan Brottman fått en propp som resulterat i en fraktur och en blåklocka.

Innan den tredje och veckans sista premiär hann utspela sig, så samlade laget ihop gammal utrustning, klubbor, skridskor och allt vad dom kunde hitta. General Manager Ceres och lagkaptenen Victor tog med sig grejerna till stan och mötte upp TV4 och #geborttillsport, där dom fick en kort stund rampljuset. Vi är glada att kunna hjälpa till och vem vet, kanske är det en eller flera framtida Titaner som fick mottaga lite hockeyutrustning.

Den sista premiären var den efterlängtade hemmapremiären. Ända sen förra säsongen tog slut har vi haft siktet på den här dagen. Lördag 10/10 20:00 i Hägernäs ishall. Lagledningen, spelarna och supportrar har kämpat hårt för att göra kvällen till en riktig fest. När laget stegade ut på isen satt dom där, våra trogna fans. 84 stycken, hade tagit sig ner till Hägernäs — Home of the Titans. Dom gjorde sitt jobb och hejade fram laget. På isen hade laget det svårare att prestera. Första perioden slutade 1-0 till hemmalaget. Under pausen var det tydligt att laget inte var nöjda. Coach Rikard Regnell gick igenom vilka justeringar han ville se i matchens sista period. Påväg ut på isen igen så var puckkastningen i full gång, ett 60 tal puckar seglade ut på isen, minst 1 hamnade i sekket, trots speaker-Jockes uppmaningar att INTE kasta puckarna dit. Vinnaren hade trots den fina vinstsumman på nära 700kr ett stort Titans-hjärta att skänka pengarna till lagkassan, det tackar och bockar vi för! När pucken släpptes i mittzon märktes det tydligt att coach instruktioner hade gått hem hos laget. Perioden slutade 7-0 och totalt blev det 8-0 till Titanerna, ett okej resultat som givetvis firades i omklädningsrummet efteråt.

Nästa gång vi ses är söndag 18/10 då Sumpan kommer till Hägernäs. Vi hoppas att ni även dyker upp då.
Tack för mig!
/ #21